Kempen

What to do! De coronawinter blijft nog even hangen, en dus ook het ‘nieuwe normaal’! Weekendplannen met familie en vrienden worden ingeruild voor bubbelwandelingen. In mijn (bijna) dagelijkse zoektocht verzamel ik hier alle voor ons nog te ontdekken parels in de verre Kempen.

BALEN

Keimannetjeswandeling

De Keimannetjeswandeling, een ontdekkingswandeling in de natuur van de Keiheuvel voor alle kleine avonturiers vanaf 4 jaar. 
De Keiheuvel is een bijzondere natuurplek, want daar wonen de Keimannetjes. Dat zijn kabouters met hoofdjes van steen. Ze slapen onder de grond bij Moeder Aarde. Je kan met hen komen natuurneuzen in Keimannetjesland! De Keimannetjeswandeling spoort je kinderen aan om volop de natuur te exploderen en te experimenteren. Onderweg genieten jullie samen van het prachtige natuurpark de Keiheuvel en ontdekken jullie enkele avontuurlijk spelelementen. Even rusten onderweg? Dat doe je in de picknickhut ongeveer in het midden van de route. De wandeling is ieder moment van het jaar gratis toegankelijk. Bij de start bij het infobord neem je je folder met wandelroute, zo leg je de wandeling op eigen tempo af. Ook buggy’s (met grote wielen) kunnen mee, voorzie wel een krachtige duwer.
Toch op zoek naar wat meer interactie met de Keimannetjes? Dan boek je toch gewoon een Keimannetjesgids. Reservatie van je persoonlijk gids is wel noodzakelijk.

17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14
2490 Balen

MEERHOUT

Totterpad

Bernard de bever woont in zijn beverburcht naast het bezoekerscentrum. Als hij op een ochtend wakker wordt, merkt hij onbekende pootafdrukken rond zijn burcht. Hij besluit op zoek te gaan naar de maker van die vreemde sporen. Onderweg moet hij over en boomstambrug lopen, in een vogelnest kruipen, een totterparcours afleggen en nog veel meer. Kom met je kinderen tussen 3 en 12 jaar naar het Grote Netewoud en volg de sporen van Bernard de bever. Maar pas op dat je onderweg niet tottert!

MOL

Fotozoektocht Lot en Bot

Al voor de derde keer zetten Lot & Bot vier fotozoektochten op touw in vier prachtige stukjes van #MooiMol. De zoektochten zijn gratis en geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen. Ze worden op verschillende tijdstippen gelanceerd: 25 oktober, 15 november, 6 december en 20 december.
Deze editie kan je extra lang op pad met Lot & Bot want we sluiten de zoektochten pas af na de krokusvakantie. Op maandag 2 maart maken we de winnaars bekend op onze Facebookpagina @VistiMol.
Vanaf de dag van lancering kan je de fotozoektochten downloaden opwww.visitmol.be/lot-en-bot of gratis ophalen bij de dienst toerisme en een aantal lokale verdeelpunten.

Stoertoer

Als je nog op zoek bent naar een leuke activiteit om met het gezin te doen, ben je hier op de juiste plek! De StoerToer is zowel een mooie wandeling voor mama en papa als een groot avontuur voor de kinderen. In plaats van kleurrijke opvallende toestellen, staan er toestellen in natuurlijke materialen op jou te wachten die het uitzicht eens zo mooi maken! Niets zo heerlijk als een frisse neus te halen en te crossen in de bossen, toch? Een uitstap in de natuur heeft zoveel voordelen! Het grote voordeel van de StoerToer: je moet niet op tijd zijn, je mag starten wanneer je wil!

RAVELS

Grave Ravenpad

Het Grave Ravenpad neemt je mee op avontuur in de bossen van Ravels en laat je kennismaken met lang vergeten volksverhalen uit de streek. En wie weet, kruisen enkele bosbewonders wel je pad? Ken jij de IJle Preijen, Hugo de Raaf of de IJzeren Zeug al? Iedereen kan genieten van de wandeling, maar ze is speciaal gemaakt voor de allerkleinste kinderen van 0 tot 6 jaar. Hun zintuigen worden geprikkeld,z e leren het bos kennen en ze worden gestimuleerd om veel te bewegen. De verborgen magie van de omgeving en het spel in de natuur staan centraal.

Tijdens de wandeling ontdek je het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje, geschreven door collectief MOOS en geïnspireerd op oude volksverhalen van Ravels.

TURNHOUT

Vennenwandeling

Het Turnhouts Vennengebied is één van de meest waardevolle heidegebieden in Vlaanderen en is van belang op Europese schaal. Dankzij de ondiepe kleilagen blijven de natuurpercelen lang genoeg vochtig. Daardoor komen er hier met uitsterven bedreigde soorten voor zoals grutto, wulp, kievit, talrijke libellen, kleurrijke dagvlinders en planten zoals de gevlekte orchis die gebonden zijn aan heischrale graslanden. Geen verrassing dat juist deze biotopen onderdeel uitmaakten van twee unieke Europese LIFE-natuurprojecten. Stevige stapschoenen zijn voldoende voor de 7,7 km lange wandleing.

Nog meer inspiratie nodig?

http://www.kempen.be

Advertentie