ardennen, kinderen

Barrage de Nisramont

De stuwdam van Nisramont is indrukwekkend, met zijn 116 m lengte en 16 m hoogte. Alleen jammer dat het omringd is door hoge hekken waardoor het mooie zicht vanaf de begane grond verstoord wordt. Wandel zeker even op de dam om van boven uit van het uitzicht te genieten.

De dam is gebouwd om de regio van drinkwater te voorzien. Het meer zelf bevat 3 miljoen m³ water, en wordt gevoed door de oostelijke en westelijke Ourthe, die in het meer samenkomen. Technisch gezien heeft de site ter plaatse een hydro-elektrische centrale, een zuiveringsstation en een audiovisuele zaal.

Wandelen


Als je van stevig wandelen houdt kan je de tocht rondom het meer van 47 ha op uw programma zetten. Een tocht van 14 km, een pittige wandeling (+/- 4 uur met veel dalen en stijgen). Vergeet niet om eten, drinken een telefoon en eventueel een kaart mee te nemen.

Gezien we nog 2 kinderen van 5 en 6 mee hadden speelden we op safe en kozen we de gele route. We staken wel een klein stukje door richting rode route, de trappen op om even van het prachtige uitzicht te genieten. Een stevige klim die toch even de moeite waard was vooraleer we de trappen weer afdaalden en de gele route vervolledigden.

Als je op stap bent met kinderen heb je soms de nodige fantasie nodig, zo daagden we de kinderen uit om alle gele plaatjes te zoeken/tikken zodat de poorten openden en we terug konden keren naar onze auto.

Overnachten

De parkeerplaats van de barrage de Nisramont is een geautoriseerde staanplaats voor mobilhomes/ campers. ’s Nachts is de gehele site subtiel verlicht, waardoor het naar het schijnt lijkt alsof je in een sprookje beland bent.

We zetten een terugkeer met de buscamper zeker nog eens op de planning en reserveren dan een volledige dag voor de rode route.

Praktisch

Gratis bezoek, reserveren is niet nodig.
Op het terrein is een drank- en eetgelegenheid met gezellig terras.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s