kinderen, wandelen, wandeltip, zoektocht

Het Sommeltjespad

Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad in de Dennen, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren. Kinderen gaan naast de weg op zoek naar Sommeltjes en stenen diertjes.  Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Ze werden het meest gezien in de buurt van De Waal. Hier lag een oude grafheuvel waarop de Sommeltjes bij maanlicht dansten. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen, om na zonsondergang weer tot leven  te komen.

Lou (3 jaar) vond het verhaal nog iets te spannend dus hebben we al snel vertelt dat het verzonnen was. Maar de wandeling op zich, het zoeken naar de paaltjes en de ontdekking van het podium (haar interpretatie) bij de konijntjes vond ze top.

Praktisch

Pelikaanweg, Texel, Nederland
Je kan je auto of fiets vlot parkeren aan de ingang van het pad.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s