kinderen, wandelen, zoektocht

Alice in Wonderpark

Ik ga er soms wel helemaal over in het plannen van een activiteit, maar dat is voor mij al het halve plezier. Toen ik hoorde dat de ‘Alice in Wonderpark zomerzoektocht’ in het Vrijbroekpark in Mechelen verlengd werd tot 15 november moest ik er heen. In bed zocht ik alle info op, en eens wakker zette ik de tekenfilm voor de kids op. Gelukkig hebben we sinds kort Disney+ waardoor een last minute filmkeuze mogelijk is. Het was trouwens 1 van de eerste Dinsey films waar Lou niet bij moest huilen. De kids kunnen nog niet lezen, maar herkenden alle figuren uit de film. De liedjes van deze ochtend weerklonken de hele middag door het park. “Te laat, te laat, te laat, … durfde mijn partner in crime toch wel even op te merken dat ik met carnaval best als het konijn uit Alice in Wonderland verkleed ga? Misschien?

Durf jij door het sleutelgat te loeren?

Aan de hoofdingang wandel je meteen naar rechts richting de speeltuin, onderweg kom je een houten huisje tegen waar de tocht begint. Volg de pijlen, en zoek de opdrachtborden die telkens een deel van het verhaal vertellen. Ook het horloge van meneer konijn wijst je op weg.

Na een ochtend in filmland…

kropen we door het sleutelgat op avontuur in een magisch land. De kids aten koekjes, krompen, beklommen reuzestoelen, snoepten tot het huis rond hen te klein werd, maakten muziek, zochten sleutels in bomen, ontwarden knopen en verzonnen hun eigen maffe bosspel

… wandelden zonder zeuren enkele kilometers door het Vrijbroekpark.

“Halte 10, op de foto als Alice uiteraard.”

Het leuke aan heel de zoektocht vond ik dat het meeste materiaal uit boomstammen opgebouwd is, de kinderen moeten echt zoeken in de natuur naar activiteiten en zijn aan het spelen met natuurlijk materiaal. Wedden dat ze deze week nog eens een maf bosspel verzinnen?

Kleine anekote. Tijdens de voorbereiding las ik dat je de ‘bordjes’ moest volgen, toen we zoals gewoonlijk de zoektocht in omgekeerde volgorde startten en het servies in de bomen zagen hangen dacht ik hoe origineel: echte ‘bordjes’ als ‘wegwijzer bordjes’.

We komen zeker nog een keertje terug

Er is nog veel meer te doen in het Vrijbroekpark, wij genoten al even van een stuk van het hinkelpad en komen zeker nog een keertje terug voor het verkeerspark met hun fiets- en loopfiets.

Zelf ook eens een kijkje nemen? Hier vind je de nodige info:

Zomerzoektocht van van 1 juli 2020 tot 15 november 2020
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark Mechelen
Adres: Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen
Telefoon: 015 45 13 80
E-mail: vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

De openbare toiletten zijn open.

Handig weetje! De zoektocht vond de voorbije jaren al plaats in Retie en het Hertbergbos, wie weet stellen ze hem ook nog eens op bij jou in de buurt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s