ardennen, brug, kinderen, wandelen, wandeltip

La Passerelle de L’Epine

De romantische hangbrug ‘la passerelle de l’Epine’ ligt verborgen in de groene bossen van Bouillon en doet je heel even geloven dat je in een sprookjeswereld vertoeft. Zeker een aanrader om eens heen te wandelen als je in Bouillon bent.

Ze is 55m lang, gemaakt van gegalvaniseerde metalen elemelenten en geautioclaveerde Douglas-spar en overspant de Semois ter hoogte van de Epine-molen in Bouillon en vormt een verbinding tussen de Botassart- en Corbion-wandelingen.

We parkeerden ons aan de abdij van Cordemois en wandelden vandaar heen- en weer naar de brug. Je kan ook kiezen voor een lus nadat je de brug bent overgestoken, door het mooie dorp Corbion. Ondertussen zijn de paden, zowel degene die erheen leidt als die die terugkeren naar de voetgangersbrug, bezaaid met uitzichtpunten en rotsen op de onrustige hellingen van de Semois: de Rocher de l’Epine, de Sentier des point de vue of opnieuw de Rocher du Pendu.

Wij combineerden een bezoek aan de loopbrug met de Bouillon City Pass waardoor we geen tijd meer hadden voor de volledige wandeling.

Praktisch

Je kan parkeren aan:

De abdij van Notre-Dame de Clairefontaine
1 rue de Cordemois
6830 Bouillon

Advertentie

2 gedachten over “La Passerelle de L’Epine”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s