kinderen, Reizen

Texel ontwaakt

Een nieuwe vakantie, een nieuw avontuur. Het is een understatement te zeggen dat we ondertussen verkocht zijn geraakt aan dit eiland. Een derde bezoek op nog geen jaar tijd.

We maakten kennis met (het hete) Texel tijdens onze eerste echte zomerreis, genoten van de veranderde kleuren tijdens de herfst en keren nu terug in maart. Waar vele activiteiten sloten na ons vertrek, zijn ze nu pas enkele weken opnieuw open. Ik ben zo benieuwd hoe Texel opnieuw ontwaakt…

Elke keer vraag ik me af of het eiland nog voldoende nieuws te bieden heeft, en steeds moet ik na een dag bekennen dat (zelfs met onze drukke planning) ons verblijf te kort is. Daarom dat ik ook deze keer zeer neurotisch alles op voorhand gepland heb. Niet alles is 5 dagen open, en het zou jammer zijn dit ter plaatste te ontdekken. Het geeft me rust, en het plannen is ook al het halve plezier.

Deze reisblog zal dus starten als een reisplanning voor mezelf en ter inspiratie voor jullie, en eindigen in een reisverhaal. Natuurlijk hoop ik hier ooit neer te schrijven hoe we onze kids ook de wereld buiten onze buurlanden tonen. Maar voor nu is het dichtbij genoeg om alle peuter en kleuter spullen mee te nemen, scènes onderweg te vermijden (“Hello dvd speler”) en ver genoeg om toch echt een vakantiegevoel te hebben. Toegegeven, daar hebben we toch allemaal eens nood aan.

Uiteraard is onze vakantie gepland met het oog op reizen met jonge kinderen (2,5j en tegen dan echt bijna 4 jaar). Een aantal activiteiten zullen we ook weer herhalen omdat de kids het zo geweldig vonden, maar ik kijk alvast uit naar nieuwe ontdekking. Want zo voelt het voor ons toch steeds weer, en net dat maakt een bezoekje aan Texel zo bijzonder voor ons.

Dag 1: Veerboot, Sommeltjespad, zwemmen & kidsdisco

Het waddeneiland Texel is een 4-tal uurtjes rijden voor ons, we vertrekken daarom erg vroeg (6u op de planning) om zeker niets te moeten missen.

De voorheen steeds rustige oversteek met de Teso, veranderde dit keer in een iets wilder avontuur. Maar ik kan niet zeggen dat de kids dat erg vonden. Even uitwaaien op het dek kreeg deze keer een letterlijke betekenis.

Bij aankomst bleek de zon trouw op post, om ons te verwelkomen. Het grootste voordeel van eilandweer is dat regenwolken snel overwaaien, dus was het tijd om het sommeltjespad nog eens te bezichten en bewandelen. We namen zelfs een kei mee om thuis te beschilderen en deze zomer aan de collectie toe te voegen. Benieuwd hoeveel keer we hem opnieuw mogen (be)zoeken.

Na een deugddoende wandeling was het tijd om alvast naar ons vast Roompot vakantiepark Kustpark Texel te trekken. We mochten pas om 15u inchecken maar konden daarvoor al even zwemmen, vlug alle spullen naar het huisje brengen en dan was het eindelijk tijd voor Koos Konijn.

Dag 2: Wandeling De Hors, Novalis Hoeve, Labora Ijsboerderij & kidsdisco

Lekker geslapen, hoewel het voor mij persoonlijk altijd even wennen is de eerste nacht en vooral Lou het deze nacht lastig had. Ik herneem mezelf, met een licht katerig gevoel door een gebrek aan slaap besloten we het toch maar te wagen en een nieuw deel van dit tot nu al prachtige eiland te ontdekken. Een wandeling in De Hors stond op de planning, zonder buggy (geen idee waarom). De wandeling was even mooi als ze in onze reisgids beschreven stond, jammer genoeg was het nog een beetje te lang voor nachtbraker Lou terwijl Vinn in de draagzak niets te klagen had. Dit deel hernemen we deze zomer zeker eens met de fiets.

Een kortere wandeling, maar we wilden wel zeker Paal 9 bezocht hebben dus reden we er met de auto heen, om onderweg even een kort bezoekje te brengen aan de Novalishoeve en het beloofde ijsje in ijsboerderij Labora. Want daar zijn we al even verslaafd aan dan aan dit eiland. En natuurijk om af te sluiten nog een bezoekje aan de Kidsdisco, rusten kunnen we later thuis nog.

Dag 3: Koekjes bakken, zwemmen, Bonte Belevenis & Kidsdisco

Dag 3, de minste dag van deze vakantie als we de weersvoorspellingen mochten geloven. Maar toch weer eentje om in te kaderen. Voor het eerst namen we deel aan de activitieten van Roompot, de kids mochten koekjes bakken en een koksmust in kleuren. Tijdens het wachten op de oven plonsten we nog even in het zwembad en brachten een bezoekje aan de Bonte Belevenis om wat brood te pakken voor bij de koekjes. Het was ons tweede bezoek en de kids vonden het nog steeds top, jammer dat we desondanks de regenpakken van Ducksday niet (lang genoeg) buiten konden spelen, iets met een gebrek aan regenpakken bij de ouders, dus hiervoor komen we deze zomer nog eens terug. Val ik al in herhaling?

Dag 4: De Krim, Sluftervallei & Kidsdisco

Wie ons kent, weet dat een beetje regen ons niet kan weerhouden om er op uit te trekken. Dus trokken we op dag 4 richting Cocksdorp. Tijdens de Herfstvakantie ontdekten we het nieuwe zwembad van De Krim al, en hoewel we in onze vakantiepark een (iets bescheidener exemplaar hebben) vonden we het toch de moeite om dit nogmaals te bezoeken. Natuurlijk gevolgd door een wandeling door de Sluftervallei, en deze keer waren we vestimentair voorbereid. Regenlaarzen aan en gaan! Kwamen we toch wel niet een huifkar van Jan Plezier tegen zeker, de kids onder de indruk, wij onder de indruk … je hoort hem waarschijnlijk al komen. Deze staat zeker in juli op de planning.

dav

En rarara, waar sloten wij onze dag mee af? Juist ja … de Kidsdisco.

Dag 5: zwemmen, Juttersmuseum, De Koog Beach & kidsdisco

Na een heerlijk vertrekkersontbijt namen we nog een laatste duik in het zwembad. Tijd om op onze laatste dag nog een acitiviteit van ons to do lijstje af te vinden, een bezoekje aan het Schipbreuk – enJuttersmuseum Flora. Voor de kids een geweldige plek om op ontdekkingen te gaan tussen verloren en gevonden schatten met als klap op de vuurpijl nog een fijne speeltuin waar je zelfs met het gezin in een gestrande onderzeër kan gaan.

Nog snel een bezoekje aan het strand van de Koog, om het vakantie gevoel nog wat aan te wakkeren. Nu ja letterlijk een bezoekje tot aan het strand want hoewel de zon haar best deed stond er toch een guur windje.

En hoe kan het ook anders? Na een snelle hap was het tijd om afscheid te nemen van Koos. Nog een laatste knuffel en dan snel de veerboot op. Letterlijk snel want we waren de laatste om in te schepen, dank u Koos voor de geweldige week en perfecte timing.

Tot snel,

Tessa


Volg zeker ook Tijd voor Texel op instagram voor mooie plaatjes en tips, en bekijk de agenda van Texel.net.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s