camping, chalet, Reizen

Parc La Clusure

Voor de paasvakantie boekten we onze vertrouwde vakantie naar Kustpark Texel via Roompot om naar Parc La Clusure in de Belgische Ardennen. Helemaal anders maar de commentaren waren alvast veelbelovend.

Parc La Clusure ligt aan de voet van de Ardennen, niet ver van het charmante stadje Rochefort en de beroemde Grotten van Han. Na een gigantische verkeersdrempel kom je in het dal de camping tegen volledig omringd door bergen, de rivier de L’Homme en een treinsspoor.

Cottage style

Naar goede gewoonte verblijven we nu ook in een gezellige cottage, de grootste charme is voor ons dat je de deuren open zwaait en de kinderen kunnen spelen.

En dat mag je letterlijk nemen want naast de kleine speeltuintjes tussen de verblijfjes in heb je ook 2 grote speeltuinen, sportvelden en een openluchtzwembad.

Kinderanimatie

Als kind namen wij nooit deel aan animatie programma’s, ook scouts of chiro kende ik niet maar na onze eerste Roompotvakantie zijn de kinderen helemaal fan. Ik was dan ook heel blij dat er deze camping ook een aanbod was. Tijdens de meeste schoolvakanties bieden ze een gratis recreatieprogramma voor jong en oud.

Lou en Vinn vallen nog net in het activiteiten aanbod voor 3-7 jarigen met o.a
• Doegie’s Kidsclub
• Snoephuisje maken
• Doegie’s Theater
• Mini Disco
• Doegie’s verjaardagsfeest
• Talentenshows
• Speurtochten
• Kinder bingo

Helaas stak corona en zijn paaspauze hier een stokje voor, gelukkig maar want naast de speelmogelijkheden op de camping heb je ook enorm veel te doen in de omgeving.

Zo bezochten we met de auto het Kasteel van Vêves, de stad Bouillon met zijn cultuur en hangbrug, Parc de Furfooz in Dinant, het wildpark van de Grotten van Han, de kikkerroute in Mirwart, de kabouters van Kaolin, het Domaine du Chevetogne en zijn speeltuinen en wandelden we de Planckaerts na tot het dorpje Grupont met dank aan de uitgestipde wandelingen die je bij het onthaal gratis kan ophalen.

Meer info

Chemin de la Clusure 30
6927 Bure (Tellin), België
Tel.: 0032 (0)84 36 00 50

2 gedachten over “Parc La Clusure”

  1. Zo leuk dat ik je blog ontdekte! Wij vertrekken binnenkort naar Parc la Clusure en ik vond hier al vele ideetjes, dankjewel!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s