activiteit, dieren, kinderen, texel, Uitstap, wandelen, zee

Op sleepnetexcursie in de zee

Nu de kinderen groter worden leek het ons leuk om hen ook op geleide excursies mee te nemen. Het is altijd even spannend of hun concentratie en inlevingsvermogen al voldoende gaat zijn dus begonnen we rustig met de sleepnetexcursie die vanaf 4 jaar toegankelijk is. Kom zeker op tijd want de excursie aan Paal 33 van het Noordzeestrand start mooi op tijd.

Na een korte, geanimeerde uitleg en vragenronde was het tijd om even te demonstreren hoe we te werk gingen gaan. Lou leefde zich helemaal in haar rol als vis in tot groot joleit van de omstaanders.

Tijd om aan het echte werk te beginnen. We verzamelden ons per bubbel aan de handvaten van het sleepnet en trokken het net door de zee en het land op.

Achteraf was het tijd om helemaal coronaproof onze vangst te bekijken en zelf zeesla te proeven. Vooral de vondst van de hermietkreeft in zijn ‘gehuurde’ schelp en de naaldvis met het hoofd van een zeepaardje imponeerde mij, niet wetende dat we de dag zouden afsluiten met een echte krabbenjacht zodra onze vangst veilig en wel vrij gelaten wasin de zee.

Kaap Noord

Achteraf kan je meteen lekker en gezellig eten met zicht op zee in het Strandpavilioen Kaap Noord, tot hiertoe onze favoriete strandpavilioen van Texel en meteen ook het strand waar we ons op drukke dagen terug te trekken. Het is een redelijk kort strand, je hoeft niet ver te wandelen van de parking. Er wordt druk gewatersport en ook de steiger van de veerboot naar Vlieland en de zeehondentocht vind je hier.

Praktische informatie – Sleepnet excursie Texel

De excursie gaat door op verschillende tijden te vinden in de agenda van de Waddenvereniging.
Aanmelden kan via 00316 23818273, via de website van Ecomare, of bij de Waddenvereniging op Camping de Krim (kampeerplek KG 178). Voor kinderen (vanaf 4) en volwassenen betaal je 6,5 euro per persoon. De sleepnet excursie start op het Noordzeestrand bij paal 33.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s