Reizen

Kustpark Texel

Na heel wat wikken en wegen heb ik een dikke maand geleden dan toch maar de knoop door gehakt voor onze eerste zomer gezinsvakantie.

Ik zou mezelf geen eer aan doen als ik niet van alles een beetje mee probeerde te snoepen, en zo boekten we dus 1 week op het mooie waddeneiland Texel en aansluitend een midweek in Centerparcs Het Meerdal. Met in het achterhoofd het plan en de uitvoering om nog een last minute weekendje Centerparcs Erperheide er aan toe te voegen.

Gezien je niet elke dag de Waddenzee oversteekt, wilden we zo veel mogelijk leuke plekjes bezoeken. Een ware speurtocht naar populaire trekpleisters en verborgen pareltjes om met peuters en kleuters te bezichtigen volgde. En wie niet van plannen houdt, vindt zijn ding misschien bij ons kort reisverslag.

Tesso express

De overtocht met de boot was voor de kids een hele ervaring, ze keken er enorm naar uit en ook ik was onder de indruk. De meeuwen begroeten je al vanaf de kade en vliegen het hele eind mee. En na even uitwaaien was het alweer tijd om benedendeks in de auto te gaan wachten. Klaar voor het echte avontuur!

img_20180702_205027-01-2074265230.jpeg

Roompot, Kustpark Texel

Er zijn zoveel prachtige verblijflocaties hier op het eiland. Wij kozen voor een vakantiepark van Roompot op basis van de google foto’s en zoover reviews. We boekten een gerestylede chalet voor 4 personen, groot genoeg en met voldoende poetsgerief mee na het lezen van de reviews op Zoover welke helemaal overbodig waren. In de zome r

Het zwembad is niet zo lang open (10-18u), niet te vergelijken met het subtropisch zwembad van o.a. Centerparcs maar meer dan voldoende voor een korte verfrissing voor of na een leuke uitstap. En toegegeven het zou bijna zonde zijn om een hele week enkel in het vakantiepark te verblijven.

Naast het zwembad is de animatie echt top, maar onze kleine toppers zijn bang van poppen en dus ook van ‘Koos Konijn’. Het personeel is super (kind)vriendelijk en enthousiast, maar het grootste pluspunt voor onze kids waren de vele verborgen speeltuintjes doorheen het park.

We kregen overal de tip om onze fietsen mee te nemen, en het is ook een echte aanrader in de zomer. Vanuit de Koog is het naar (bijna) overal een 10 minuten rijden met de auto, en 30 min met de fiets. Voor daguitstappen namen we de auto nog wel zodat we gebruik konden maken van onze kinderwagen. Vergeet niet je online parkeertvignet aan te schaffen.

De Koog

De Koog heeft voor elk wat wils. Een bezoekje aan het mooie strand, de gezellig winkelstraat of een wandeling over het Sommeltjespad.

Prachtige stranden

We starten onze vakantie met prachtig weer en dus een bezoekje aan het strand. Er stond een serieus windje dus het was even knoeien om ons nieuwe uv tentje van Decathlon recht te krijgen, maar daarna puur genieten. Een gezellig eerste dag, afgesloten met een Kibbeling en patat schotel ten midden van het prachtige strand.

Voor strandspeelgoed kozen we voor de multifunctionele tools van Quut. Compact opbergbaar en echt belgisch.

Cultuur bij Ecomare

Zeehonden, blauwvinnen en een interactieve uitleg over de Waddenzee. Genoeg te zien voor een halve dag plezier bij Ecomare, en na alles bekeken te hebben kan je nog op stap door de duinen voor een leuke activiteitenwandeling. Lou & Vinn besloten dat het even tijd voor een siesta was dus de wandeling was vooral voor ons erg leerrijk.

Slufter (17 min. rijden van De Koog)

De Slufter is een grotendeels door duinen omsloten strandvlakte die in open verbinding met de Noordzee staat, waardoor een kwelderlandschap is ontstaan. Het is er echt prachtig, het licht valt er heel mooi en je gaat helemaal op in de natuur terwijl je je een weg baant tussen de vele watertjes op weg naar de zee. Vergeet wel geen draagzak als je helemaal tot het strandje wilt wandelen. We hernemen deze wandeling zeker nog eens tijdens een volgend bezoek.

Meer informatie over wandelingen op Texel vind je hier.

Oudeschild

Je kan Texel niet passeren zonder zeehonden te gaan kijken. Wij kozen voor een ontspannen boottochtje met rederij de Vriendschap. Nu ja ontspannend, onze kids vonden het nog veel te lang stil zitten.

Achteraf gezien wel een leuke ervaring, maar ik denk dat we volgende keer eerder voor een vaart op de garnaalboot gaan, waar er meer ruimte en activiteit voor de kids is.

Fietsen en strand

Wat een heerlijk weer hebben we gehad, dus konden we niet anders dan onze vakantie te eindigen met een lekker een ontspannen dag op het strand. Lekker bijtanken voor onze actieve vakantie bij Centerparcs volgende week.

Het was bijna jammer dat we onze tijd tussen strand en activiteiten dienden te verdelen, ik denk dat we wel snel terug keren.

Laat dus gerust extra tips achter in jullie reacties,

Tessa

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s