Ardenennen, kinderen, speelbos, speeltip, speeltuin, wandelen

Domaine de Chevetogne

Als ik de foto’s op instagram mag geloven is dit provinciaal domein een echt pareltje om in rond te lopen! Een weelderig, bosrijk natuurpark met een vijvers, dieren in het wild, speeltuinen, minigolf en sportvelden. Dat het domein vergeven is door speeltuinen maakt het echt een toppertje met twee jonge kinderen en dus hoog op onze wishlist nu we naar de Belgische Ardenen trekken.

Tiny of Martine

We starten ons bezoek aan de infostand waar we gewezen werden op de ‘Tiny wandeling’, jeugdsentiment op en top dus moesten we deze doen. De grootheid van dit domein kan wat overweldigend zijn waardoor starten met een geleide wandeling ons ideaal leek. De verhalen bij de prenten van Tiny of beter Martine zijn enkel in het Frans voorzien maar je kan gebruik maken van google translate of voor 5 euro (geloof ik) het Nederlandstalige Tiny boek aanschaffen. Wij deden dit achteraf, ideaal als aanvulling op mijn oude Tiny collectie en voor mijn beginnende lezer.

De schuilplaats van de vier Heemskinderen (vanaf 7 jaar)

Midden in de wandeling kom je het prachtige paard tegen met leuke glijbanen, redelijk uitdagend maar stevig genoeg om als ouder even met je kleuter naar boven te klauteren.

Voeten en handen in het water (3 tot 7 jaar)

Na deze speeltuin moet je de wandeling rechts voortzetten maar wij gingen even de heuvel af en kwamen bij dit pareltje voor jonge kinderen terecht.

Eindelijk een speeltuin waar kinderen met water kunnen spelen! Gelegen nabij de vijvers, is het erg populair tijdens de mooie zomerdagen. Een ingenieus systeem van dammen en pompen laat het water in alle leidingen circuleren, op goede wil van de kinderen. Een glijbaan, hutten en een hangbrug zullen jonge avonturiers in verrukking brengen!

Op koude dagen worden ouders een beetje geholpen doordat het water afgezet is, de kinderen maakten er echter niets van en amuseeren zich met steentjes door de gleuven te sturen.

Tegenover de vlakte verwelkomt het restaurant leheron u voor take-out.

Ark van Noah

De wandeling eindigt bij het park in het thema van de Ark van Noah. Zelfs zonder watereffecten prachtig om te zien.

Tijd voor, jawel, nog een speeltuin

Aan de sportvelden (dichtbij het infopunt) vindt je een aantal speeltuinen dicht bij elkaar met leuke speelhuisjes en snelle glijbanen, we hebben zeker een uur in deze speeltuinen rond gehangen. Je vindt er onder andere een groot speeltuig met meerdere uitdagende, snelle glijbanen. Een vliegtuig dat mij meteen naar mijn jeugdjaren katapuleerde omringd door speelhutten, een Russich kasteel met zandbakslotgracht en 2 speeltuinen in kabouter – en elfenthema.

Praktisch

Het was redelijk fris en door corona zijn nog heel wat zaken gesloten waardoor we vooral oog hadden voor de speeltuinen, we keren zeker nog eens terug met mooi weer om de musea, kinderboerij en waterelementen die momenteel gesloten zijn te bezoeken en de rest van het domein te ondekken.

Adres: Rue des Pîrchamps 1, 5580 Rochefort
Telefoon: +3283687211
Website: http://www.domainedechevetogne.be

Momenteel wordt er door corona een korting gegeven, bekijk de actuele prijs op de website. Het toegangsticket koop je aan de bareel.

Je hoeft niet te reserveren.


Advertentie

Een gedachte over “Domaine de Chevetogne”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s