activiteit, kinderen

De Wondere Wereld van de Efteling

Lang, lang, lang geleden in een tijd voor corona droomden we er van om een Efteling abonnement te nemen. We bleven uitstellen en uitstellen gezien de hoge prijs tot we beseften dat er ook een deadline op onze kids hun sprookjesmagie stond. De keuze was dus snel gemaakt en naast centjes voor hun ‘groot bed (= hoogslaper)” zetten de kids een Eftelingabonnement op de verlanglijst van hun groeifeest.

De perfecte leeftijd?

Perfect timing! Lou (8) en Vinn (7) zijn net groot genoeg voor de grote attracties en nog net klein genoeg voor de sprookjes-wonder wereld.

Favoriete attracties

  • Joris en de Draak! Hoewel Lou de eerste keren huilde, gepakt in snelheid en vergeten te ademen, vinden we dit echt een topattractie. Het is natuurlijk het leukst als we ook echt winnen, maar de strijd op zich is ook al geweldig. Heb je hem al eens in het donker bereden? Dit is meestal onze laatste attractie waarbij we nog eens terug spurten om het allerlaatste karretje te halen. Tot hiertoe is onze beste score het voorlaatste ritje …
  • De Vliegende Hollander! WoW! Het begint heel spannend en de eerste keer vroeg ik mij af of onze kids wel OK waren. Maar ze rockten het zoals sterren en ondertussen kiezen ze ook meermaals voor mijn favoriet!
  • Max en Moritz! Sja, onderbroekenlol :p
  • Vogelrok: Adrenaline in het donker, zeker als de dochter van 7 haar handen in de lucht steekt en je uw afvraagt of ze wel veilig is.

De Zomerefteling

Overnachten

Met de camper kunnen we gemakkelijk overnachten op één van de campings in de regio, al kan je op drukke dagen even lang aanschuiven binnendoor dan we er in tijd van thuis over doen.

  • Camping Loodse Duinen (speeltuinen, zwembaden)
  • Roompot Katjeskelder (even bellen voor een camperplek op hun parking 14 euro/nacht – geen electriciteit)

De kinderen kregen als een extra kado ook een overnachting in het Efteling Hotel. Een echte topervaring, prijzig maar met ons abonnement kregen we een mooie korting. Vooral het spelbord/salontafeltje was een toppertje net als het ontbijt en ze waren als eerste in het park zodat ze snel al wat attracties konden doen.

Wat te doen in de buurt?

Wij gingen op wandel in de Loonse Duinen, zeker een aanrader.

We hebben nog tot juni om van ons abonnement te genieten dus delen hier binnenkort nog heel wat Efteling weetjes en avonturen!

Plaats een reactie