ardennen, kinderen, wandelen

Park de Furfooz

Wandel door het Park van Furfooz in Dinant en ontdek de geologische, archeologische en natuurlijke rijkdommen. Je bezoekt hier grotten en spelonken die getuigen van de prehistorie en verkent een gereconstrueerd Romeins badhuis. Onze kinderen waren eerst even onder de indruk want ze dachten echte Romeinen tegen te komen maar al snel namen ze mee een duik in het waterloze bad.

Binnen de coronamaatregelen start je de wandellus per 30 in een tijdslot, je komt altijd mensen tegen maar het is nergens echt druk. Reserveren is wel verplicht, het dragen van een mondmasker tijdens de wandeling gelukkig niet want het is best wel intensief om de bergen op en af te lopen. In totaal bedraagt de wandeling 3 km die je kan verlengen tot 9 door het panorama te bezoeken. Met 2 jonge kinderen was de wandeling voor ons zeker voldoende.

Tijdens de wandeling kom je heel wat infoborden tegen die je meer over de omgeving en zijn geschiedenis vertellen.

Maar het waren vooral de vele grotten, panorama’s en uitdagende hellingen die de tocht echt mooi en avontuurlijk maken. Het was redelijk slipperig onderweg dus draag zeker aangepaste schoenen. Een perfecte test dus voor de ‘ladderwandeling in Rochehaut’ waarvan we nu zeker zijn dat we hem best nog een jaartje uitstellen.

Er is een take-away en een toilet voorzien wanneer je in de helft van de wandeling onderaan de Lesse tegen komt. Wij namen een pintje en een ijsje maar achteraf zagen we dat je er ook hamburgers, tosti’s en dergelijke kan bestellen.

Praktisch

Rue du Camp Romain 79
FURFOOZ 5500
082/22 34 77
info@parcdefurfooz.be

Wij namen voor ons het combiticket met het kasteel van Vêves en bezochten het op twee verschillende dagen. Voor onze kinderen namen we een afzonderlijk tickets met de zoektocht in voor het kasteel, en enkel Lou (vanaf 6) moest 1 euro inkom betalen in het park.

Met deze duotickets bent je niet verplicht beide attracties op éénzelfde dag te bezoeken.

Volwassen individueel: 9 € in de plaats van 12 euros
Kind individueel : 6 € in de plaats van 8 euros

Advertentie

2 gedachten over “Park de Furfooz”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s