kinderen

Ribe, in het spoor van de Vikings

Ribe, de oudste stad van Denemarken en voor ons ook veruit één van de gezelligste.

We verblijven op Ribe Camping naast grote omhaagde plekken, diverse speeltuinen en een zwembad is het sanitair echt top. Kristof moest 2x naar het kookgebouw lopen voor hij binnen durfde te gaan, typisch Denemarken is de huiselijke uitstraling van de gebouwen. Terwijl je staat af te wassen gebruikt iemand één van de vele gasvuren of ovens, zit er volk gezellig aan tafel te eten en kijkt een ander groepje naar tv. Het lijkt wel of je in een vakanitevilla binnengedrongen bent. Veel tijd hadden we niet nodig om aan deze gezelligheid te wennen. Ribe Camping staat dan ook op ons verlanglijstje om snel weer een terug te keren…

Een topuitstap in de buurt is Ribe Vikingecenter. Waan je dankzij de huisjes, boten, acteurs en ambachten een echte Viking. We kwamen pas toe in de namiddag maar komen zeker nog eens terug om uitgebreid het domein te ontdekken.

Na een geweldige dag trekken we nog even het stadscentrum in voor een wandeling met de nachtwacht, kijk zeker het uur nog eens na want wij hadden ons vergist en passeerden bij toeval de nachtwacht aan het einde van zijn ronde. De gids draagt de traditionele uitleg maar steekt niet effectief de lantaarns aan. De uitleg bij de gebouwen is in Deens en Engels. Na de wandeling testen we nog eens het ijs bij IJssalon Vaffelhuset waar ze de ijshoorntjes vers maken, hmmm….

Plaats een reactie