activiteit, ardennen, Cultuur, geschiedenis, kasteel, kinderen, museum, panorama

Bouillon City Pass

Naast wandelen kan je in Bouillon ook een aantal zaken bezoeken, wij namen de Bouillon City Pass zodat we onderstaande activiteiten konden bezoeken. Je mag de activiteiten spreiden over verschillende dagen maar vermits het toch 45 minuten rijden was van onze verblijfplaats bundelden wij ze op een regendag. Vergeet zeker niet te reserveren op de verschillende locaties!

Achteraf gezien waren onze kinderen (4 en 6) nog iets te jong voor deze uitstap. Ze bleven flink luisteren maar waren hier en daar wel onder de indruk van de donkere gangen en de gewelddadige geschiedenis van de kruisvaarders. Gelukkig maakte de Playmobil expositie in de Archeoscoop en het bezoek aan de loopbrug veel goed.

Ga op ontdekking in het kasteel (of beter fort) van Bouillon

Bezoek één van de grootste versterkte kastelen van België en ga op reis door meer dan 1000 jaar geschiedenis. Het versterkte kasteel van Bouillon, dat op drie rotspieken staat, domineert de stad en biedt een prachtig panorama ervan.

Wegens de huidige COVID-19 crisis zet het kasteel zich in om een optimale veiligheid te garanderen. Er is een reserveringssysteem zodat je per bubbel start, mondmaskerplicht en specifieke route van ongeveer 2 km om zo min mogelijk kruising tussen bezoekers te garanderen. Volg dus de nieuwe pijlen en niet de oude, al verwaalden we hier en daar wel tussen de torens. De valkenschow ging wegens corona helaas niet door.

Dwaal door de gangen van het kasteel, ontdekt de forltertuigen uit de middeleeuwen en geniet van de prachtige uitzichten.

Eindig het bezoek met het Scriptura-museum dat de geschiedenis van de school vertelt en de kleine tentoonstelling van het fresco “De gewapende bedevaart van Godefroid de Bouillon”. De kindjes vonden het leuk om naar te kijken, maar de uitleg is voorlopig enkel in het Frans.

Bezoek het Musée Ducal

We hadden nog wat tijd over tussen het fort en de archeoscoop dus brachten we snel een bezoekje aan dit museum dat uit 2 delen bestaat. De kinderen vonden het leuk om door het aangeklede kasteel te wandelen en alle zaken uit de middeleeuwen van commentaar te voorzien. Op een half uurtje waren we rond.

Trek mee op kruistocht in de archéoscope Godefroid de Bouillon

De Archéoscope Godefroid de Bouillon neemt je mee in de voetsporen van de kruisvaarders met een indrukwekkende voorstelling. Het audiovisueel spektakel parcours maakt gebruik van de modernste technologie en laat je de Eerste Kruistocht beleven in de sporen van de Hertog Godfried en duizenden strijders op weg naar Jeruzalem. Lou en Vinn kropen dicht tegen ons tijdens de interactieve show maar bleven flink luisteren, benieuwd of ze zich dit herinneren als ze het over enkele jaren tegenkomen in de geschiedenisles. Ik had alvast opfrissing nodig.

Verrast door het indrukwekkende gebinte en de fraaie keldergewelven ontdekt je de tentoonstellingen van de Archéoscope en het voormalig Klooster van de Zusters van het Heilig graf. Volgens Lou en Vinn ligt het kruis van Jezus ook ergens in de bodem van de kelder geborgen.

Het hoogtepunt van het bezoek voor de kinderen was toch de playmobil tentoonstelling waar de verschillende taferelen uit de geschiedenis van Bouillon in Playmobil nagebouwd staan. De lijstjes voor de Sint zijn alvast gemaakt, ze willen alles!

Duur: ongeveer 1uur15min.

Praktisch

Wij namen de Bouillon City Pass. Je kan hem online aankopen en de verschillende activteiten reserveren, dit hoeft niet op een dag.

Het grote pluspunt van de pas is dat je de geschiedenis op verschillende manieren tegenkomt, ik denk wel dat het leuker is om eerst de uitleg in de archoscoop te krijgen en daarna het fort en het museum te bezoeken. De 3 activiteiten bevinden zich op wandelafstand van elkaar.

Prijs:
Volwassenen 11 euro, kinderen 8,5 euro

Advertentie

Een gedachte over “Bouillon City Pass”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s