kinderen, natuur, wandelen

De ijzermondingwandeling op kindermaat (8km)

Lou wilde heel graag nog eens met de boot, en ik wilde vanuit de ijzermonding de strandwandeling naar Westende doen. Enige minpuntjes, de wandellus bedraagt bijna 12 km terwijl we met de kinderen de 8 km net halen. Tijd voor een beetje creatief te zijn dus.

De tram op!

Het is altijd leuker al wandelend de auto te bereiken, dus kozen we ervoor de auto aan het startpunt van de valentijntjes wandeling te laten en vandaar de tram te nemen. Een heel avontuur voor de kids, we vertelden de eindhalte van de tram (Nieuwpoort-Bad) en het was aan hen om ons de juiste halte aan te geven.

Het Veer

Vanaf de tramhalte is het een kilometer wandelen tot de veerboot. We speelden nog even in de speeltuin en beseften net op tijd dat de veerboot niet uitvaart tussen 12u40 en 13u30.

IJzermonding

Vanaf de boot wandel je door het prachtige natuurgebied tot het militair domein, daar links afslaan langs de vuurtoren en over de houten brug het strand op.

Even genieten van het zicht op het beschermd gebied en dan het strand over richting Westende. Hier en daar de gps checkend om te kijken waar we het best de duinen in konden.

Lombardsijde duinen

De GPS had zijn kronkels dus besloot ik op 1,5 km van de eindbestemming de duinen in de duiken, toevallig ter hoogte van de prachtige Lombardsijde duinen. We kwamen de pijlen van de valentijntjes tocht terug tegen en waanden ons opnieuw in de prachtige natuur van de schipgatduinen van gisteren alvorens de auto te bereiken.

Waar moet je zijn?

De wegwijzers van de Valentijntjestocht van de Wandelclub de Duintrappers hangen nog tot 21 februari omhoog, wij hebben vooral het startpunt aan de parking (Strandlaan 1, Westende) genomen en volgden verder ons richtingsgevoel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s