activiteit, kinderen, speelbos, wandelen

Wakker worden in Winter Wonderland

Sneeuw maakt alles mooier, anders, magisch.

We stonden deze ochtend al vroeg te springen, klaar om de nieuwe wereld te ontdekken. Alles ziet er anders uit als het gesneeuwd heeft, dus zochten we het vandaag niet te ver. De deur uitstappen en meteen genieten, al zijn we wel verwend wonend tussen het speelbos in het Park van Boom en de Schorre.

Met de slee door de Schorre

Wat een prachtige plek. Het is bijna erg dat we zijn waarde soms onderschatten omdat het op wandelafstand van ons huis gelegen is. We vertrokken extra vroeg om de drukte voor te zijn, de kinderen vonden het geweldig maar ik was vooral verkocht door de stijle deltahelling en de met sneeuw beklede houten bruggen.

Thuis is waar mijn …

Terwijl wij binnen even opwarmden, de lunch voorbereidden en de dieren van vers (niet bevroren) water bedienden, speelden de kids met het strandspeelgoed in de tuin. Vergeet zeker niet dat kinderen enorm vindingrijk zijn en eigenlijk geen fancy gadgets nodig hebben zolang je hun fantasie en de magie maar weet te triggeren. Al zorgde de skikleding van Ducksday wel dat ze het warm en droog genoeg hadden om 12u buiten te spelen, 1 van de absolute musthaves waar we sinds hun geboorte echt niet zonder kunnen.

Sprookjesachtig mooi

Op 1,5 km van de Schorre ligt het Park van Boom. Anders maar zeker niet minder mooi. Prachtige wandelpaden kronkelen rond het water en de dicht begroeide bomen. Voor elk wat wils! Je hebt er een leuke speeltuin met gezellige taverne, een speelbos en speelweide naast heel wat sportmogelijkheden. Tijdens de eerste lock down was dit voor ons echt ‘the place to be’, lekker dichtbij en vooral rustiger dan de Schorre.

Waar moet je zijn?

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Schommelei 1 bus 1
2850 Boom
Telefoon: 03 880 76 00
E-mail: onthaal@deschorre.be
Website: http://www.deschorre.be

Speelbos in Gemeentelijk Park Boom
Acacialaan 13
2850 Boom

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s