activiteit, museum, natuur, wandelen

Museumwandelpark

We hadden nog wat tijd over na onze wandeling vandaag dus reden we een kwartiertje verder naar Bokrijk. Het plan was de kinderen nog een half uur voor sluiting in de speeltuin te laten spelen, helaas was deze vol met een wachtijd van ongeveer een half uur. Het vriendelijke personeel wees ons er op dat het openluchtmuseum en speeltuin wegens de drukte uitzonderlijk 2 uur langer open waren en we best eerst een wandeling konden maken vooraleer naar de speeltuin te trekken.

Bokrijk is voor ons geen onbekende dus kozen we er voor door het museum te wandelen vooraleer huiswaards te keren. De kinderen waren al snel overtuigd, verzamelden mooie stenen en baanden zich een weg tussen de huisjes op zoek naar de dieren die her en der bij de boerderijen staan.

De wandelroute is enkelrichting en bedraagt 4 km wat overeenkomt met een goede 2u wandelen (volgens de infoborden). Gezien de kinderen al 4 km in de benen hadden besloten we ze halverwege in te korten, je komt regelmatig borden tegen die je terug naar de parking leiden.

Praktisch

Het openluchtmuseum als museumwandelpark

Het Openluchtmuseum is enkel geopend in het weekend van 10 u. tot 16 u. als gratis wandelpark. Er is een uitgestippelde wandelroute van ongeveer 4km zodat je elkaar niet hoeft te kruisen.

Vergeet zeker je mondmasker niet. Mondmaskers zijn verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar in de binnenruimtes (zoals toiletten). In de buitenlucht geniet je zonder mondmasker, mits het respecteren van de veiligheidsafstand van 1,5 meter. In groep naar Bokrijk kan op dit ogenblik niet, je bent welkom met je gezin of met maximum 4 volwassenen. De horecapunten in het park zijn op dit moment gesloten. Picknicken en het gebruik van alcoholische dranken is niet toegestaan in het museum.

Plan je een bezoek? Check zeker onze druktebarometer voor je vertrekt. Je ticket reserveren is niet mogelijk. Nog vragen? Kijk even bij onze veelgestelde vragen!

Bokrijklaan 1
3600 Genk
België
Tel. +32 (0)11 26 53 00
infobokrijk@limburg.be
www.bokrijk.be

Vork en mes bestek cirkel-interface symbool voor restaurant Gratis Icoon

De bakkerij is open, maar er is geen overig take-out of mogelijkheid om drinken te kopen.

Afbeeldingsresultaat voor kinderwagen symbool

Doorheen het park lopen heel wat verharde wegen die goed berijdbaar zijn met een kinderwagen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s