ardennen, kinderen, wandelen, wandeltip

Kikkerroute op het Provinciaal Domein van Mirwart

Op het provinciaal domein van Mirwart nabij Saint-Hubert vindt je heel wat kleine – en grote wandelingen terug, helemaal ideaal met kleuters is de kikkerroute.

Een grote mensen wandeling op kleutermaat

De kikkerroute is een grote mensen wandeling op kindermaat. Je vindt er de typische elementen zoals een trap, afgrond, helling en houten bruggen maar dan op een veilige kindermaat. Onze kinderen van 4 en 6 liepen trots, zonder hulp voorop. Heerlijk om hen zo te zien stralen.

Kikkers hebben we jammer genoeg niet gezien, het grootste pluspunt van de wandeling is de zelfstandigheid waarop de kinderen hen kunnen uitstappen. Ze vroegen spontaan om de wandellus nog een 2e maal te doen.

We combineerden de korte wandeling met de kabouterwandeling in Libin maar keren zeker nog eens terug voor een andere wandeling op het domein.

Praktisch

Provinciaal domein van Mirwart
Rue du Moulin
6870 Mirwart

Aan de parking vindt je het bord met alle wandelingen terug (zie boven), als je naar rechts kijkt vind je aan de brug het eerste bordje van de kikker route terug.

Er is geen take out of toiletten aanwezig, verder is er ook geen internetbereik op het domein.

Neem zeker ook eens een kijkje bij de forelkwekerij.

De kabouterwandeling in het Betoverd bos van Keolin is 10 min. verder rijden met de auto. Je houdt rechts aan van de kikkerwandeling en rijdt daar de berg op tot je weer GPS bereik hebt.

Veel wandelplezier! Laat onder dit bericht gerust weten wat jullie van de wandeling vonden!

Een gedachte over “Kikkerroute op het Provinciaal Domein van Mirwart”

Plaats een reactie