kinderen, Limburg, natuur, speelbos, wandelen

Vlinderwandeling

Als je gek bent op het maken van unieke foto’s en je kinderen wat bij te leren moet je zeker eens de Vlinderwandeling in het Lommelse Kattenbos doen. Tijdens deze wandeling maak je spelenderwijs kennis met de verschillende stadia van een vlinder: van eitje naar rups, van rups tot pop en van pop naar vlinder. Kunstenaar Will Beckers toverde het verharde wandelpad om tot een vlinderwandeling waarbij je op verschillende punten speel- en belevingselementen tegenkomt, telkens vergezeld van een educatieve toelichting en opdrachtjes op kindermaat.

De vier elementen bezitten ieder afzonderlijk op heel eigen wijze aparte belevingen. Eitjes als stepping stones in het landschap, een uitvergrote en bespeelbare rups, het wonderbaarlijke groeiproces van de vlinder in de cocon en een echte vlinder die kinderen meeneemt in haar vlucht. Eén voor één kindvriendelijke ervaringen die de levensloop en de levenscyclussen van de vlinder toonbaar maken. Want geen enkel levend wezen heeft zo’n wonderbaarlijke cyclus van levensvormen als een vlinder.

Eitjes als stepping stones

Probeer het zeker zelf ook eens maar let op, geen benen breken hé!

UItvergrote en bespeelbare rups

Naast de rups zijn er ook enkele boomstammen gestapelt waar de kinderen veilig in kunnen klimmen.

Vlinder in de cocon

Een mooi kunstwerk om naar te kijken, maar ik vermoed dat het de bedoeling is dat je door de kijkglaasjes de vlinder in de cocon kan bekijken. Wij konden echter niets in de cocon zien. Vergeet op deze plek zeker niet van het landschap te genieten.

Vlinder in haar vlucht

Toch wel het hoogtepunt van de wandeling, heerlijk genieten als een vlinder in de zon of mee de lucht in op de vlinderschommel.

En veel meer

Naaste de 4 vlinders vind je nog andere landschapskunstwerken, daal zeker eens af naar het prachtige water met schiereiland of wandel tussen twee landduinen.

Praktisch

Startplaats en parking: Zandstraat, 3920 Lommel (100 m voorbij de molen), langs de weg Leopoldsburg-Lommel. Je vertrekt vanaf de parking en houdt links aan, wij hielden rechts aan en deden de wandeling dus in omgekeerde volgorde.

Lengte: 2,2 km

Duur: Op 45 minuten ben je gemakkelijk rond dus we namen de auto en reden 10 minuten verder voor een tweede wandeling in de Lommelse Sahara.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image.png

Tijdens de wandeling kom je verschillende picknick tafels tegen. Er is een bistro waar je momenteel ijsjes kan afhalen vlakbij de parking. We hadden onze eigen lunch bij dus hebben ze niet uitgeprobeerd.

De volledige route is rolstoel- en buggyvriendelijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s