kinderen, natuur, wandelen

Schipgatwandelroute (6 km)

Als je niets verwacht krijg je vaak meer dan je gedacht, maar vandaag was dat dubbel zoveel. Als je meer aandacht hebt voor het weerbericht dan voor de wandelinformatie kom je pas halverwege te weten dat ze dubbel zo lang is.

Toegegeven, omgeven door deze prachtige natuur maakte mijn hart een sprongetje nog langer er van te kunnen genieten. De kids dachten er even anders over, gelukkig is hun fantasie zo groot dat we bij elk takje of leeg gehaald bordje een sprookjeswereld kunnen binnen halen. Ik vertelde hen namelijk dat de bordjes enkel te lezen waren door kinderen, ze vonden het hillarisch om hun verzonnen verhalen aan ons te verklappen.

Boven op de berg

We reden via google maps richtingen de Hoge Blekker. De schipgatwandeling start bij de eerste parking op de Panoramalaan, maar wij hadden dit niet door en zochten het hogerop. De schipgatwandeling is een luswandeling dus het maakt op zich niet uit waar je start, de eerste parking stuurt je wel meteen het natuurgebied in.

Natuurweetjes

Her en der op de wandeling vind je bordjes met allerlei natuurweetjes. Die natuur was uiteraard nog diep in winterslaap verstopt maar Lou vond het geweldig om de lange plantennamen te lezen.

Wandelen tussen de wilde ezels

Altijd leuk als je de dieren ook echt kan spotten, al was Lou toch overdonderd door de term wilde ezels. Want wilde dieren zijn niet lief voor kindjes toch?

Panoramapunt

De wandeling was dus niet persé op kindermaat, maar met wat vindingrijkheid kan je er zelf een verhaal rond maken. Halverwege kan je ook even stoppen aan een uitkijkpunt met kleine waterspeeltuin.

Schip op het droge

Doorheen de wandelingen zie je regelmatig een schip in het landschap opduiken, we lieten de ezeltjes achter ons en wandelen voorbij restaurant Normandië de duinen in.

Dwars over en tussen de duinen

Wandelend over en tussen de duinen zagen we plots de zee tussen de hellingen. Het moment dat ik besefte dat we toch net iets verder gewandeld hadden en nog niet meteen terug zouden zijn.

Huizenjagen

We sloten de wandeling af omringd met vila’s om van weg te dromen, de typisch witte huizen met hier en daar een architecturaal hoogstandje. Wij droomden alvast van een stekje aan de kust of het opknappen van één van de leegstaande woningen.Nog wat informatie nodig?

De Hoge Blekker (33 ha) is de blikvanger van onze kust en daaraan heeft hij ook zijn naam te danken. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van heel de kuststrook. Het was een vaste baken voor de zeelui die van ver al zijn witte kruin zagen blinken (‘blekken’ in het plaatselijke dialect). De Hoge Blekker is een stevige stuifduin die in de loop der tijden al heel wat afstand heeft afgelegd.

Er starten enkele wandelingen aan de Hoge Blekker die je via het natuurgebied “De Doornpanne” naar de Schipgatduinen, een brede duingordel vlakbij het strand sturen. Daarna keer je terug langs de mooie villawijken naar de startplaats. De wandelkaart is te koop bij de dienst toerisme aan € 3, daar staan in totaal 7 wandelingen op, onder andere deze van 5,8 km. Wij hielden het spannend en gebruikten enkel de wegwijzers.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s