Persoonlijk, kinderen, opvoeden, feest, food

Groeifeest

Mijn gezin en ik vinden ons regelmatig zoekende naar een eigen kader waarbinnen ons plaatje past. Zo begonnen we ook aan dit hele mijlpaalfeestavontuur. Het enige waar we 100% zeker van waren, is dat we zo’n grote mijlpaal niet zomaar konden laten passeren. Al de rest zoeken we samen met jullie uit in dit ‘groeiend’ blog met als einddatum mei 2023.

Communie of Lentefeest?

Onze kinderen Lou en Vinn zitten momenteel in het eerste en tweede leerjaar van een katholieke school. Het lag dus voor de hand dat Lou dit jaar haar communie zou doen. Was het niet dat dit sinds kort geen klas – maar een gezinsgebeuren was en we al snel dit schooljaar vernamen dat er ook een groot dansoptreden op de dag van de communie gepland staat. Willen we dit dan echt wel?

Aanvankelijk zochten we naar alternatieve manieren om Lou haar communie te laten doen tot ze zelf aangaf dat een ‘feest’ in de kerk toch niet persé moest. Een lentefeest dan maar? Maar echt vrijzinnig zin we ook niet. Eerlijk gezegd heb ik er de voorbije 15 jaar nog niet kritisch over nagedacht. Was dit dan de juiste moment?

Zoekend op google naar de zingeving van dit feest botste ik al snel op de term ‘groeifeest’. Een feest waarin je de talenten van je kind in de spotlight zet en samen even verder droomt over wat de toekomst nog mag brengen. Het kind en zijn groei in de spotlight? It’s a match!

Gezien dit meestal in het 1e leerjaar gevierd werd, kreeg Lou dan toch gezelschap van 1 vriendje tijdens haar feest namelijk haar kleine broer.

Een groeiceremonie

Geen feest zonder betekenis, dus verdeelden Kristof de taken. Hij maakt de feestlocatie (tuin) lenteklaar en ik zorg voor een ceremonie van maximum 30 minuten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s