kinderen, natuur, wandelen

Met Libel de Heide op

Toen Kristof en ik elkaar 7 jaar geleden leerden kennen had ik net een contract voor een huurappartement in Kalmthout getekend en Kristof zijn huis verkocht. We besloten meteen te gaan samenwonen, lukte het niet was er niets verloren, 6 maanden later stond ons eerste wondertje op de kaart !

We hadden in 2013 genoeg andere dingen te doen!

We woonden dat eerste jaar vlakbij de Kalmthoutse Heide en toch bezochten we het amper. Beetje zonde dus stond ze hoog op onze wandelwishlist. De uitgelezen kans om nog eens af te spreken met mijn zus die we het voorbije jaar veel te weinig gezien hebben. Net als de rest van de wereld moeten ook wij afwisselend met onze ouders gaan wandelen.

Twee landen, één natuur

Dat de natuur niet in begrenzingen denkt of groeit, is duidelijk in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Het natuurgebied ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en omvat ongeveer 60 km². Toch voelt het gebied grenzeloos, eindeloos. Dat is misschien te danken aan de grote diversiteit. In het ongerepte landschap wisselen heidevennenduinenbossenweilanden en polder elkaar af.

Ik had wat schrik voor de drukte, maar ondanks het prachtige winterzonnetje bleef de grote drukte uit.

De libel is blijkbaar het meest bewandelde pad in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Het brengt je eerst naar de Putse Moer, een prachtig ven en laat je over nog geen 5 kilometer alle biotopen ontdekken.

Het leidt je door uitgestrekte heidevlaktes naar de brandtoren. Klim op de 25 meter hoge toren, geniet van het weidse uitzicht en keer terug naar het startpunt via het bos en de open zandduintjes.

We namen het pad in omgekeerde richting doordat we iets verder dan gebruikelijk de auto parkeerden. Een ideetje van mijn zus die de omschreven 5 kilometer vlotjes in 8 km omtoverde. Gelukkig waren de kids super blij om eindelijk weer op avontuur te trekken met hun grote neven en nicht dat ze de (bijna) verdubbeling niet eens in de gaten hadden.

De kinderen vroegen in de auto meteen of we binnenkort nog een andere wandeling hier gaan doen, daar zeggen we zeker geen nee tegen.

Even Praktisch:

Je kan de auto parkeren en vertrekken aan de toegangspoort ‘De Vroente’
Putsesteenweg 129 in Kalmthout (België)

Wandelroutes - Grenspark Kalmthoutse Heide
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s