activiteit, fantasie, kinderen, natuur, Uitstap, wandelen

Op bezoek bij de kabouters en de slapende reus

Lang geleden vertelden de Kasterleenaren al verhalen en sagen over kabouters, maar de laatste tijd popt de berg overal op instagram op. In onze zoektocht naar leuke kinderwandelingen konden we deze niet zomaar passeren. We hadden een beetje schrik voor de drukte, maar die viel desondanks het mooie weer goed mee.

De Kabouterberg op de Kempense Heuvelrug is een unieke belevenis voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het is een bosrijke plek met zand- en duinenruggen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en in het zand spelen.

Aan de ingang van het bos tref je al onmiddellijk kabouter Toontje aan die je de juiste richting wijst. Al dan niet vergezeld van een vertelster (maar nu even niet) kan je hier een wandeling maken in het Kabouterbos. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang en volledig aangepast aan de kleine kinderbeentjes. Hoewel deze de tour vlotjes rond huppelend verdubbelen. Onderweg kom je een doolhof, tunnel, bruggetje en een podium tegen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen, kruipen, zandtaarten bakken en ravotten in het zand. Vergeet dus zeker de speelkleren niet!

Waar ik aanvankelijk afgeleid werd door de huizen die je her en der door de bomen van het bos ziet pronken, belandden de kids onmiddelijk in een magische wereld van kabouterpieten die tussen de wortels van de bomen kropen en over de daken (euh) takken liepen.

Mijn kabouters gingen vandaag wel op een heel magische plek picknicken

De kabouterberg is letterlijk verheven van luchtwortels, de perfecte kans om veilig op en in bomen te klimmen, contactloos te knuffelen en hier en daar je zelfs even thuis in te voelen.

Vinn riep zelfs paar keer “dat is hier kei cool mama”! Echt een top uitstap voor kids tussen 3 en 7 dus! Lou & Vinn stapten niet alleen flink mee, ze liepen overenthousiast heuvel op en af.

Die blik in de omstaanders hun ogen toen ze plots 2 kabouters uit de slapende reus zagen kruipen made my day

Als je de blauwe route verder volgt kom je (na een ijsje) op de Hoge Mouw, het land van de slapende reus. Mijn kinderen zijn enthousiast genoeg en hun vaten boordevol fantasie, maar wist je dat je als ouder zomaar kan inpikken in hun kindermagie. Zo boden we een antwoord op al Vinn’s nieuwsgierige vragen, lieten we hen de tijd om met hun handjes het lijf van de reus op te graven en huppelden we als jonge springpaarden over de boomwortels door het bos.

Kaboutermutsen werden teugels en wij genoten van de natuur. Waar de kabouterberg echt voor de allerkleinsten is, vonden ook wij hier een sprankeltje magie.

We bezoeken zeker de Hoge mouw en zijn slapende reus nog eens, want flirtend met de duisternis was daar vandaag echt te weinig ruimte voor. Een schep in de aanslag om hun gravende handjes te helpen.

Wil je ook een bezoekje brengen? Dan vind je hier alvast wat info voor de kabouterberg, en hier voor de slapende reus.

Kabouterberg
Kabouterstraat, 2460 Kasterlee

Slapende reus
Goorseweg, 2460 Kasterlee

vertrek rode wandeling: parking Hoge Mouw, Holle Weg, Kasterlee
vertrek blauwe wandeling: ingang Kabouterberg, parkeren Kabouterstraat, Kasterlee

voor mensen met een beperkte mobiliteit is het gebied niet toegankelijk door de heuvelachtige en zanderige ondergrond

Er zijn steeds een aantal gratis parkeerplekken voorzien aan de verschillende ingangen.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s