halloween, kinderen, Reizen

Texel Hallowie(n)

Dit prachtige eiland viel ons deze zomer zo goed mee, dat we met een weekje niet toe kwamen.

Benieuwd wat ons eiland ons brengt in de Herfst? Lees dan zeker verder…

Schapenboerderij

Net van de boot en snel op weg naar de schapenboerderij. We kwamen om 11u toe, net op tijd voor de dagelijkse schapendrijfdemonstratie. Eerlijk, ik had er meer van verwacht maar Kristof en mijn schoonouders vonden het geweldig.

De gastvrije sfeer, gezellige speeltuin en kinderdoolhof vonden de kids (en wij geweldig)

Daarnaast heb je er nog een hele verzameling dieren, en vooral veel lammetjes die je naar hartenlust kan knuffelen. Al vonden mijn durvers het toch wat eng.

Je betaald 5 euro inkom voor volwassenen en 4 euro voor kids vanaf 2 jaar. Goed voor toch zeker een 1,5u plezier

Oja, en de speeltuin is ook interessant voor volwassenen. Of ben ik dat alleen?

De koog

Nog een beetje tijd over voor we in onze chalet op Kustpark Texel terecht konden dus zochten we de gezellige drukte van de Koog op. Nu ja drukte, groot verschil met de zomer maar zeker de moeite om even rond te lopen.

Windowshopping, wandeling naar het strand (vergeet de stijle berg niet) en lekker opwarmen met een warme chocomelk en pannekoek.

Kustpark Texel

Gezien we vooral veel willen bezichtigen op het eiland kozen we opnieuw voor een budgetvriendelijke gerestylede chalet van Roompot. Opnieuw mooi, verzocht en voldoende verwarmd (enige waar ik mij beetje zorgen over maakte).

Zwemmen in het Krim

Na een hele nacht regen die ook de hele ochtend leek aan te houden, ruilden we onze buiten plannen in voor een bezoekje aan het in 2017 vernieuwde subtropisch zwembad De Krim. Wat een meevaller, het leek pas open en zo proper. De glijbanen zijn ook heel fijn, alsook het kinder experimenteer terrein en ondanks de regen was het er super rustig.

Oh en let zeker op het kastjes systeem als je er bent, geniaal.

Over het algemeen was het er lekker warm, enkel in het kindergedeelte had het nog iets warmer gemogen.

Vrees wel dat ik morgen erg stijf zal opstaan, want als je een kind nog eens buiten laat hihi, maar wandelen we er dan wel weer van af (morgen hier dus meer over).

Even praktisch. Je kan een verblijf boeken in het prachtige Park of als je budget dat niet toe laat (herkenbaar) een losse zwembeurt boeken. Je betaald 12,5 euro voor een sessie van drie uur en met kids is dat meer dan lang genoeg. Voor onze kleuters van 2 en 3 vroegen ze 2,5 euro

Ijsboerij Labora

When in Rome…

Deze zomer bezochten we de ijsboerderij al een keer en we waren helemaal verkocht. Het ligt over het Krim dus moesten we terug. Als enige bezoekers uiteraard want wie is nu zo gek op met dit weer ijs te gaan eten? Wij dus!

Naast lekker ijs kan je er ook een bezoekje brengen aan de koeienstal met melkrobot en jonge kalfjes of heerlijk ‘plonsen’ in de speeltuin. Dit laatste uiteraard enkel met regenweer.

Goed excuus om hun Ducksday regen- en skipak te testen en wonder boven wonder, hun kleren bleven perfect droog en slijkvrij. Bye bye speelkleren vanaf nu trekken we buiten hun pak overaan.

Zou het overdreven zijn om deze methode ook aan tafel te gebruiken?

Eierland, Vuurtoren

Deze zomer hadden we er te weinig tijd voor, maar deze keer wilden we toch zeker het icoon dat overal in Texel omhoog hangt bezoeken.

Vanaf 4 jaar betaal je 4,5 euro voor een trapwandeling naar boven. De trappen zijn goed te doen maar buiten een mooi uitzicht is er weinig aan.

Wij genoten dus vooral van het mooie strand en de prachtige vuurtoren van op afstand

Sluftervallei

Op weg terug naar het park een tussenstop gemaakt bij de sluftervallei. Nog steeds even prachtig maar door de regenval van de voorbije dagen jammer genoeg iets te drassig voor onze peuter en kleuter. Het duurde dan ook maar 10 minuten tot Vinn plat op zijn buik de modder in ging. Gelukkig bleef dankzij hun regen – en skipak alles droog en kon hij het vlot in de volgende plas afspoelen. Zeker laarzen meenemen als je het een keer in de Herfst wil bezoeken. Hadden we spijtig genoeg niet aan gedacht.

Bonte Belevenis

Wat een gezellige belevenis. We kregen deze tip deze zomer al maar kwamen er nu pas aan toe om er heen te gaan. Beide kids 2 en 3 kregen een stippenkaart en konden onder onze begeleiding allerlei ambachten uit proberen: kaarsen maken, zeep maken, papier scheppen en brood bakken.

Daarnaast kregen we nog een destileerttour in de brouwerij, leefden de kids zich uit in de speeltuin en op de gocards en ondanks de motregen gingen we ook nog even dag zeggen op de boerderij.

We

We keren zeker nog eens terug met beter weer, voor een dagje plezier.

Ecomare

Ingepakt, opgekuist en klaar voor nog een laatste dag plezier bij Ecomare. Net als deze zomer een succes alleen gooide de regen en gure wind de planning om een leuke duinwandeling te maken om.

Iets vroeger naar huis en morgen nog een leuke dag in Plopsaland De Panne

Ondanks zieke kids alsnog een topvakantie bij Roompot Kustpark Texel

Bedankt om te lezen,

Tessa

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s