kinderen, Limburg, natuur, speelbos, wandelen

Uitkijken over de Lommelse Sahara

Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring.

We parkeerden onze auto aan de parking van Sportcentrum de Soeverein, staken de baan over naar de kleine speeltuin en volgden de rode pijlen voorbij de jeugdverenigingen tot we aan de de blauwe lusroute kwamen die je langs de uitkijktoren en twee speelelementen vermomd als bewoners van de Sahara leid. Een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen.

Ook de kunstige, natuurlijke speeltuigen van Will Beckers in het speelbos maken het extra leuk voor kinderen. Aan het speelbos vind je twee leuke speelpicknickbanken waar je kinderen zich zoet kunnen houden met spelletjes en weetjes.

Wij hielden rechts aan en startten met een niet-geanimeerde wandeling vooraleer we de uitkijktoren, slang en kabelbaan passeerden om te eindigen met het speelbos. Ideale afleiding op het moment dat de kinderen met 5 km in de benen begonnen te zeuren.

Uitkijktoren

In tegenstelling tot veel andere uitkijkttorens kregen we Vinn probleemloos mee de 30 meter hoge uitkijktoren op. De toren is robuust opgebouwd zodat hij niet meebeweegd in de wind en door het touwenwerk er rond voelt hij veilig aan, toch belemmerd het je zicht niet om te genieten van de prachtige natuur en even terug weg te dromen naar een vakantie bij Centerpacs De Vossemeren. De indrukwekkende constructie beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden. Op de toren was het iets drukker dan op de wandelpaden dus vergeet er zeker je mondmasker niet.

Slingeren tussen de bomen

Naast de uitkijktoren staat het eerste speelelement, maak er kennis met de boomleeuwerik en wie weet leert hij je wel hoe je moet vliegen tussen de bomen. 

Verstoppen tussen de bomen en kuieren over het strand

We lieten de harde zandpaden achter ons om helemaal los te rennen op het strand, met het zonnetje op hun snoet vergaten ze bijna dat het nog winter was gelukkig konden we hen nog net op tijd uit het water halen. Dit stuk is moeilijk toegankelijk met kinderwagens.

Muziek maken in de gladde slang

Ik had verwacht dat de slang zich op het strand zou bevinden maar hij ligt iets verder op de wandeling. We kwamen op een rustig moment aan zodat de kids zich er veilig in konden uitleven.

Klimmen en verstoppen in het speelbos

De verrassing van de wandeling, hier had ik op voorhand nog niet over gelezen maar de kinderen hebben zich hier echt nog uitgeleefd. Hun fantasie nam de bovenhand in de takkenhuizen van Will Becker en hier en daar moesten we hen even uit de bomen plukken.

Praktisch

Adres: Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel

Wandelroutes:

  • Blauw: 3 km (kinderwandeling)
  • Oranje: 6 km
  • Rood: 12 km
  • Bruin (verbinding Center Parcs Vossemeren): 1 km

Waar vind je uitkijktoren in de Sahara?

Geen take-out, toiletten niet gevonden en niet vlot toegankelijk met kinderwagens.

Advertentie

Een gedachte over “Uitkijken over de Lommelse Sahara”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s