ardennen, dieren, kinderen, natuur, speeltuin, wandelen

Wildpark De Grotten van Han

Te voet of met de Safari-car verken je 250 hectare puur natuur, in het hart van het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne. Naast een bijzonder dierenrijk bestaande uit een 650-tal dieren uit de Europese Big 5 in hun natuurlijke habitat, omvat het domein ook enkele verbazingwekkende uitzichten. Hierdoor onderscheid hij zich meteen met andere dierenparken die we al bezocht hebben.

Te voet of met de Safari-car

Met een toegangsticket kan je kiezen om het park te voet of met de Safari-kar te bezoeken. Na even rondgehoord te hebben besloten we het park te voet te verkennen.

We parkeerden onze auto aan de kerk in het pitoreske dorpje Han-sur-lesse en betaalden 8 euro voor bijna 6u parkeren. Vanaf de parking is het 500 meter wandelen naar het onthaal, je kan het niet missen want de straat hangt vol met grote wegwijzers.

We werden warm onthaalt in het Nederlands en met het plannetje in onze handen volgden we de gele wegwijzers langs de speeltuin en enkele geitjes naar de tram. Je kan er voor kiezen om 800 meter tot het park te stappen, maar de meeste nemen de tram die elk half uur vertrekt.

Het treintje zet je af aan het begin van het park. Geniet nog even van de Schotse hooglanders en duik daarna het park in.

Naast dieren is er ook voor de kinderen voldoende entertainment zoals een gigantische loopbrug bij de witte vossen, een hindernis parcours bij de eekhoorntjes en uilen (die we jammer genoeg niet konden spotten) tot leuke – sprookjesachtige opdrachten bij de wolven en rendieren.

Na 3 km kwamen we aan een eerste take-away waar je drank, ijsjes, wafels, croque monsieurs en soep kunt krijgen. We aten even en besloten het vervolg van het traject per bus af te leggen, je kan ook kiezen voor een binnenweg naar de beren of 3 km verder te voet te doen.

Een wijze keuze want de beentjes van onze kleinste kapoen waren op en de bus hield halt bij de dieren die we nog tegen kwamen waardoor je ze van dichter bij kon zien dan vanop de wandelpaden mogelijk is.

De bus zet je af bij de beren, voor ons echt het hoogtepunt van de wandeling. Je kan ze vanop verschillende plekken bezichtigen waardoor je ze bijna niet kan missen. Een groot contrast tussen de rustige oude beren en de 4 vinnige beren die wild met elkaar speelden, in bomen kropen of een plons in hun zwembad namen.

Na de beren kan je opnieuw te voet verder of per tram/bus. Wij kozen voor de bus, deze brengt je (heel snel) terug naar het onthaal waar onze kinderen nog even in de speeltuin speelden tot onze parkeertermijn er op zat.

Praktisch

Rue Joseph Lamotte 2
5580 Han-sur-Lesse
084 37 72 13

https://grotte-de-han.be/nl

Koop je tickets en reserveer je bezoek van het Wildpark op onze online ticketing. Tot nader order blijft de Grot nog gesloten.

Kind (4-11 jaar): 17 euro
Volwassene: 23 euro

Vergeet zeker je camera en verrekijker niet.

Advertentie

2 gedachten over “Wildpark De Grotten van Han”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s