Cultuur, kinderen, museum, Uitstap

A Day at the Museum

Hoewel het voor de kids ook gerust verlengd mocht worden tot a night at the museum.

Wij plannen meestal heel wat activiteiten tijdens onze vakantie, gewoon niksen in onze zetel of hof kunnen we thuis ook. De kids zijn het dus van hun twee jaar gewoon om naar interactieve musea te gaan.

Gisteren was dus een echte hoogdag, eindelijk weer het museum in. Hoe beter het jaar te startten in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Verwonderde ogen en 1001 knoppen om in te duwen.

We startten ons bezoek in de Galerij van de Dinosauriërs, de grootste zaal van Europa die volledig in het teken staat van de dinosauriërs. Tientallen exemplaren op een oppervlakte van meer dan 3000 m² vertellen hoe ze ontdekt werden, leefden en evolueerden. De kids dwaalden door de gallerij, trokken laden open en stelden 100.000 vragen. Het was de eerste keer dat ze niet geimponeerd raakten door de grootte van deze afgietsels.

Via route A volgenden we de gallerij van de evolutie tot de levende planeet, het ideale moment om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen. Bovendien staan deze zalen vol met leuke, educatieve spelletjes die mijn kleuters mits wat extra uitleg al vlot konden spelen.

Wij beperkten ons tot route C en A, we wilden namelijk op tijd thuis zijn om nog volop van de geplande sneeuwval te genieten. Maar als ik Kristof nog eens met de auto tot Brussel krijg komen we zeker nog eens terug.

Praktisch

Meer info?

Adres: Vautierstraat, 291000 Brussel
Telefoon: +32 (0)2 627 42 11
Website: http://www.naturalsciences.be

Parkeren in Brussel?

We reden naar de parkings aangegeven op ons ticket maar konden nergens een ticket uit de automaat halen, geen idee of het aan ons lag of het systeem. Gelukkig vonden we snel plek in de omliggende straten, voor 5.5 euro konden we een 3-tal uur parkeren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s