activiteit, Cultuur, texel, zoektocht

De jutters op het spoor

Het was al een tijdje geleden, dus sprongen we nog eens op de fiets op weg naar het Maritiem- en Juttersmuseum Flora. Ons helemaal verliezend in de gejutte schatten van vroeger en nu, een beetje geschiedenis van Texel en zijn omgeving opsnuivend en te eindigen in de prachtige speeltuin.

De kinderen kregen dit jaar een zoektocht in hun handen gestopt waarbij ze probleemloos in de juiste richting (want ja Corona) door het museum geloods werden, hier en daar mochten ze ook letterlijk in de gevonden schatten zoals een aangespoeld schip of reddingsshuttle kruipen.

We deden toch gemakkelijk 1,5u over ons bezoek waarna we nog een half uurtje speelden in de speeltuin, er is ook de mogeijkheid voor een hapje of drankje in het café maar daar hadden we deze keer helaas geen tijd voor. Ik heb helaas geen beeldmateriaal van de ‘Vliegende Hollander’, je begrijpt wel dat ik hier niet aan de kant kon blijven staan.

Praktisch

Prijs: 5,25 euro (4 t/m 11 jaar) & 6,50 euro (volwassenen)
Adres: Pontweg 141 A, 1796 MA De Koog TEXEL

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s