feest, kinderen

Verjaren in Quarentaine

Daar keek je dan een heel jaar naar uit, om je dan te moeten vertellen dat de dag niet kwam!

Lou (en bij uitbreiding ik) zijn echt gek op feestjes, we leven ons er dan ook helemaal in uit. De voorbereiding, de dag zelf en de start van het aftellen naar het volgende jaar. Zo ook dit jaar, Lou verjaarde vrijdag 3 april. Een prachtige dag om uit te delen op school, en meteen ook de start van de paasvakantie maar niet nu. Zaterdag volgde het kinderfeestje met 8 vriendjes, prachtig en vooral droog weer dus konden we haar tuinkermis afvinken van haar wishlist maar niet nu. Gevolgd door 20 graden op zondag! 3 april kondigt al jaren de start van het mooie weer af, ideaal om de nieuw aangelegde tuin met familie in te wijden maar niet nu. Nu even niets want we zitten in quarentaine.

Betekent dit dat we dit jaar dan maar niets ondernomen hebben? Uiteraard niet! Je wordt maar één keer 5 toch? Hoewel ik haar dit jaar vertelde dat ze voor één keertje dubbel jarig is. Een eerste keer op 1 april en zodra het coronavirus het land uit is nog eens voor de feestjes. Lou startte de dag dan ook met heel veel zin en een “eenhoorn pannekoekentaart”. Een uitdaging, maar eigenlijk heel simpel op te lossen. Schik enkele pannekoeken met overlap op een plaat en steek ze uit met een gigantische eenhoorn taartvorm, kaarsjes er op en klaar. 

Voeg daar nog een verjaardagskroon, extra veel kaartjes, met liefde ingepakte kadootjes, het verjaardagsklasliedje via mail en enkele videobodschappen aan toe en je hebt het recept voor pretoogjes en een geslaagde dag.

Hoewel vrienden me aangaven dat ze er ook wel naar uitkeken eens een  ‘rustige’ verjaardag te hebben, viel het toch snel helemaal stil. Waar Lou zich de voorbije dagen prima kon bezighouden lukte dat op haar grote dag niet. Op je verjaardag kan je blijkbaar niet gewoon fijn met je broertje spelen, op je verjaardag verwacht je visite. Maar nu dus even niet! 

Gelukkig ken ik mijn dochter goed en had ik al iets voorzien. Geïnspireerd door enkele spontane acties van klasgenootjes vroeg ik de genodigden (die op wandel op fietsafstand woonden) bij het uitstellen van de feestjes of ze het zagen zitten om Lou te verrassen met een kort stoepbezoek, en dat deden ze massaal. De middag was dan ook gevuld met heel wat knutselwerkjes, korte gesprekjes tussen mama’s, gekke bekken tussen kids, traktatie snoepzakjes met leuke lintjes en vooral heel veel extra aandacht vanop een veilige 2 meter afstand. 

Lou riep op een gegeven moment heel spontaan ‘mijn beste verjaardag ooit en net zoals na elk ander feestje ploften we ’s avond uitgeteld in de zetel met op de achtergrond een ontploft huis. De rommel maakte ons even iets minder uit want het geplande bezoek van morgen kan toch niet doorgaan. Nu even niets, enkel elkaar. 

En zoals elk goed feestje, eindigde ook dit met een aantal drama tranen voor het gemis van het kinderfeestje van morgen. Maar weet je mijn kleine meid, dat maken we binnenkort dubbel en dik goed!  Want dit jaar verjaar je niet 1 maar 2 keer, en vandaag was louter de generale repetitie.

Nog op zoek naar leuke verjaardag ideetjes? Neem dan zeker een kijkje op www.ma-ciel.nl voor te gekke verjaardagskronen en meer of volg haar op instagram. Het inpakpapier en lintjes met opdruk kregen we dan weer van www.leukelintjes.nl, zij bezorgt ons telkens weer zo’n mooi materiaal dat ik al spijt heb om het te gebruiken. Maar nu even niet, want voor haar vijfde verjaardag in quarentaine mocht het iets meer zijn. 

De kunstenaar is de schepper van prachtige dingen. Kunst onthullen en de kunstenaar verhullen, is het doel van kunst. De criticus is hij die zijn indruk van prachtige dingen kan omzetten op een andere wijze of een nieuw materiaal.

De kunstenaar is de schepper van prachtige dingen. Kunst onthullen en de kunstenaar verhullen, is het doel van kunst. De criticus is hij die zijn indruk van prachtige dingen kan omzetten op een andere wijze of een nieuw materiaal.

De kunstenaar is de schepper van prachtige dingen. Kunst onthullen en de kunstenaar verhullen, is het doel van kunst. De criticus is hij die zijn indruk van prachtige dingen kan omzetten op een andere wijze of een nieuw materiaal.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s