daktent, kamperen, Reizen

Flexibel Reizen

Wij zijn op ons best als we niet thuis zijn

Ik staar me wel eens blind op de mooie, grote huizen van klasgenoten van onze kinderen maar als ik eerlijk ben weet ik dat reizen onze prioriteit is. We kochten eind 2019 speciaal een beetje onder ons budget om ruimte te kunnen hebben voor wat we graag doen, maar geraakten twee maanden later hier en daar wat afgeleid en omgeleid door Mr C.

Nu er eindelijk weer een beetje zicht op ‘vrijheid’ komt, begint ook het reisvirus weer in kracht toe te nemen.

Een plan

De stress verdwijnt als we de auto instappen op weg naar (vul in)

Het liefst zouden we min. 1 week(end) per maand reizen, alleen kan ons budget dat met ons huidige overnachtingen in appartementen of stacaravans op vakantieparken niet aan. We hebben beiden een gemiddeld loon, en hoewel dit blog misschien anders doet vermoeden is het geen job maar vooral een leuke herinnering voor later waarin ik mijn passie kan delen en het leuk vindt anderen hiermee te inspireren.

Tijd voor een plan dus! Een camper- of kampeerplek op een camping is soms wel 70% goedkoper dan een accomodatie te huren, bovendien kan je ook flexibeler boeken van enkele nachten tot een zelfs wel een maand.

Een droom

Waar anderen na een daguitstap verlangen naar warm eten en hun zetel, zijn wij kampioen in rekken. We blijven vaak tot heel laat, ‘kamperen’ wat in onze auto en vertrekken teleurgesteld ver voorbij de bedtijd van onze kinderen om de volgende ochtend met een verlangen naar meer op te staan. Konden we maar gewoon ergens in de buurt overnachten en nog een tweede uitstap aan deze topdag breien.

Een eerste optie zou zijn een hotel, maar naast het feit dat ik dat niet super gezellig vind is het ook gewoon boven budget.

Schrappen we omwille van dit budget dan ook de mobilhome of het VW California busje. We bekeken nog even de optie tweedehands maar eerlijk gezegd gaat er maar zeer traag iets van de prijs af, en een oude Diesel lijkt ons ook niet ideaal.

Een caravan dan, 4 vaste bedden, plek om te koken, tweedehands binnen budget maar met onze huidige auto en afneembare trekhaak kunnen we slechts een aantal modellen combineren (max 1500kg). Bovendien denk ik dat Gertje niet zo blij zal zijn als we onze caravan op zijn parking parkeren bij een bezoek aan zijn park, wat betekend dat we ook een extra nacht op een camping moeten reserveren gezien je vaak pas na 15 a 16u kan inchecken.

Bovendien zijn de landen die ik wil zien om 1 of andere reden allemaal ‘over het water’, de Kennedy tunnel niet meegerekent waardoor lengte een belangrijke factor is in de prijs van de overzet. Ik denk dan aan Schotland, Zweden, Noorwegen en natuurlijk Friesland en de Waddeneilanden.

Niet ideaal, dus bekeken we toch weer de optie van een busje om te bouwen tot camper, maar hoe groot moet het dan zijn? Waar gaan we hem (net als met de caravan trouwens) veilig stallen? En niet onbelangrijk, kunnen en durven we dit wel.

Rest ons enkel nog de tent! Gezellig voor onze lange reizen, maar onze auto zit nu gewoonlijk al vol. Waar zouden we die nog moeten proppen? Twee weken op een luchtmatras is niet zo comfortabel om nog maar te zwijgen over het gedoe om voor een nacht een grote tent op te zetten inclusief alle kampeerbazaar.

Mijn zoektocht naar meer flexibel reizen eindigde dus met de aankoop van een camionet, die we wanneer het moet als 2e of 1e wagen konden gebruiken. Matras in de laadruimte, gasvuurtje mee en kamperen in de koffer in plaats van in een tent. Ons jaarlijks vakantiegeld kunnen we gebruiken om hem stap voor stap om te bouwen tot camper.

Konden we maar reizen met onze eigen auto

Tot ik voor het busje de optie daktent onderzocht en ontdekte dat deze gewoon op een gezinswagen te plaatsen zijn en in een familieformaat (4 personen) bestaan. Met deze optie zouden we bovendien niet aan ons spaargeld moeten komen zodat we wanneer nodig zorgeloos een nieuwe auto kunnen aanschaffen.

Laat me even onze droom herhalen.

Na een daguitstap, zittend op de rand van onze koffer verlangen naar de plek om onze matras in de laadruimte uit te rollen en nog een verolg aan een topdag te breien. Die plek kunnen we niet toveren, maar als we ons dak op kunnen kruipen komt er wel heel wat plek in die koffer vrij.

Onze auto is gewoon op een parking te parkeren, de tent gaat op het dak dus neemt geen kofferruimte in, geen luchtmatras maar een gewone matras, op 10 min na een uitstap op te zetten en over enkele jaren over te zetten op een andere auto of camionet in het geval de onze het begeeft.

Rollercoaster

De pretparken zijn dan wel gesloten maar het eerst blog van ‘ons avontuur’ was alvast eentje met kriebels, hoogtes, dieptes en duizende plot veranderingen.

Morgen zetten we onze eerste echte stap richting einddoel, we boekten een afspraak bij Tenti ironisch genoeg gewoon achter onze hoek en zien van daar wel.

(wordt vervolgd)

Advertentie

Een gedachte over “Flexibel Reizen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s