ardennen, kasteel, kinderen, Uitstap, verkleden, zoektocht

Op schattenjacht in het Kasteel van Vêves

We starten onze vakantie in de Ardennen met regen dus gingen we op zoek naar een indoor activiteit op weg naar onze vakantiebestemming.

Een schattenjacht in een sprookjesachtig kasteel leek ons de beste start van de vakantie.

Met zijn prachtige torens en houtwerk lijkt het kasteel van Vêves zo uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Ontdek de appartementen van het kasteel en raak gefascineerd door de charme en verfijnde sfeer: 18e-eeuwse meubels, zeldzaam porselein, historische souvenirs en schilderijen tot je zelfs oog in oog komt te staan met de schone slaaptster.

Daar gaan we dan, voor de schattenjacht…

Wij kochten een combi ticket met het Parc de Furfooz voor ons, en betaalden voor de kinderen het schattenjacht pakket.

Aangekomen wordt je ontvangen door echte prinsessen die de zoektocht uitleggen en de kids een prinses- of ridder outfit aanreiken. Vooral Emma-Lou was meteen mee in de juiste sfeer.

Het was redelijk druk in het Kasteel maar door het eenrichtingsverkeer voelde het nog redelijk veilig aan, Lou is meteen helemaal in de juiste stemming en hoewel de zoektocht eerder op volwassenniveau opgemaakt is vond ze het leuk om samen met ons de oplossingen te zoeken. Een echte gezinsactiviteit dus, want de vragen moeten in team opgelost worden.

Het grote doel van de zoektocht is de plek van de heilige graal te vinden en de geheime code te ontcijferen. We zijn al heel wat zoektochten gewoon dus voelde het eerst wat povertjes aan, maar ik kan je verzekeren dat de finale het helemaal goed maakt. Zonder al te veel verklappen wil ik toch even meegeven dat als er staat ‘druk 5 seconden’ dit ook effectief 5 seconden zijn…

Wandelen rond het kasteel

Wij parkeerden ons gratis aan het kasteel maar je kan ook starten in het schilderachtige dorp Celles waar een (buggyvriendelijke) wandeling omhoog gaat richting het kasteel. De wandeling (6,5km) is aangeduid met een rode driehoek en loopt voor 70% op verharde wegen.

Praktisch

Château de Vêves
Rue de Furfooz 3
5561 Celles
+32 82 66 63 95
infoveves@gmail.com

Je hoeft niet op voorhand te reserveren, maar je moet wel minder lang aanschuiven als je dit wel doet. Met het combi ticket is geen reservatie nodig.

Er is een kleine take-away aan de inkom van het kasteel waar je een drankje en een warme wafel kan kopen. Let op hier kan je enkel cash betalen, in het kasteel kan je wel met bancontact betalen.

Advertentie

2 gedachten over “Op schattenjacht in het Kasteel van Vêves”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s