boerderij, kinderen, Reizen, speeltip, speeltuin

Kinderboerderij de Zeven Torentjes

De kinderboerderij de Zeven Torentjes in Brugge blijft vrij toegankelijk, al zijn er wel coronamaatregels zoals enkelrichtingsverkeer en mondmaskerplicht in de binnnen ruimtes en stallen. Het is een historisch waardevolle hoeve met indrukwekkende schuren, stallen en vermaarde 17de-eeuwse duiventoren die trouwens 8 torentjes had. Dat moeten we nog eens uitzoeken.

Bezoekers worden gevraagd de aangeduide route te volgen op de boerderij vanaf de ingang nabij de Van Mullemstraat tot de Ferry de Grosstraat. Toegang tot de stallen is mogelijk, met max.1 bubbel per keer. Er is handontsmetting voorzien aan de ingang, op het speelplein en aan de speeltractors.  Handen wassen of plassen kan steeds veilig in het openbaar toilet. Het gebouw met de borstels voor de deur.

Je start de route via de ganzen langs de grote moes- en kruidentuin waar in de winter natuurlijk weinig te zien is. Iets verder kan je de geitenweide via het poortje betreden, er is ruimte genoeg om te wandelen zonder de dieren te storen. Bij de Vlaamse reuzen kwamen we de verzorgster tegen en zo konden we kijken hoe ze het paard en de ezel op stal zetten en mocht Vinn een appel door het gaatje bij de varkens gooien. Die overigens zoveel lawaai maakten dat het gebouw er (bijna) van daverde.

Het was een leuke verademing in een tijd waarin zo weinig kan. Wij genoten na van de pretoogjes in de kids hun ogen, terwijl zij nog een denkbeelding ritje maakten op de oude tractoren en zich uitleefden in de speeltuin.

Wil je ook een bezoekje brengen? Je kan de boerderij vrij betreden zonder op voorhand te moeten reserveren. Wij gingen tegen valavond en het was zowel op de boerderij als in de speeltuin niet te druk.

Kinderboerderij De Zeven Torentjes
Canadaring 41
8310 Brugge
050 35 40 43
kinderboerderij@brugge.be

Ps. De regenpakken die de kids dragen zijn trouwens van Ducksday, ze droegen er nog thermisch ondergoed en een fleece onesie onder zodat ze het zeker warm genoeg hadden. In het verleden hadden we een samenwerking met hen, maar we bleven net als er voor trouwe klant!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s