West-Vlaanderen

What to do! De coronawinter blijft nog even hangen, en dus ook het ‘nieuwe normaal’! Weekendplannen met familie en vrienden worden ingeruild voor bubbelwandelingen. In mijn (bijna) dagelijkse zoektocht verzamel ik hier alle voor ons nog te ontdekken parels in de provincie West-Vlaanderen.

DIKSMUIDE

De Blankaart

Kom wandelen en fietsen langs moerassen en weilanden, of maak eens een boottocht op onze fluisterboot in natuurgebied De Blankaart. Het gebied ligt in de IJzervallei, tussen Oost-Vleteren en Diksmuide, in de provincie West-Vlaanderen. Het bezoekerscentrum ligt in het mooie Blankaartkasteel. Doorheen het Blankaartmoeras en langs de Blankaartvijver vind je kindvriendelijke fietstochten en wandelingen. Plankenpaden brengen je naar vogelkijkhutten en een uitkijktoren om de vogels in alle rust te bekijken. Staat het water in het gebied hoog genoeg, dan voert een fluisterboot je geruisloos door het moeras. Zo verken je het gebied zonder de dieren en talrijke vogels, waaronder lepelaars, te storen.

Natuurspeelzone in ijzerboomgaard

Spelen bij, op of in het water!

De natuurspeelzone in deze waterrijke polderomgeving is een uitdaging voor jong en oud.

Diverse avontuurlijke elementen:

  • grote (ondiepe) waterplas
  • houten vlonderpad
  • eiland in de plas

Uitdagingen in de tweede zone: 

  • hellingen
  • kleine grachten
  • eilandjes

Via de gazonweide met bomen en klimelementen, kom je terug bij het bosrijke gedeelte van het provinciedomein.

KRUISKERKE

Expeditie Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld bestaat uit 5 expedities of avontuurlijke wandellusjes in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld.  De Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer!

ZEDELGEM

Vloethemveld

Het Vloethemveld is een uniek bos- en natuurgebied van ongeveer 330 hectare. Het gebied is heel gevarieerd, met bos, heide, schrale graslanden en voedselarm water. Het voormalige munitiedepot is niet vrij toegankelijk, maar het omliggende bos is het ideale decor voor zowel een zondagse uitstap als een ontdekkingstocht in de natuur. Voor de kinderen is er een leuke speelzone. Een totempaal, leuke toegangspoorten met dieren in prachtig houtsnijwerk, stapblokken, houten speelpaddenstoelen, een kamp en een tunnel, een zandberg met picknickbanken … prikkelen de  fantasie en zorgen voor ontspanning en avontuur in de natuur! Bekijk het filmpje

Advertentie