Vlaams-Brabant

What to do! De coronawinter blijft nog even hangen, en dus ook het ‘nieuwe normaal’! Weekendplannen met familie en vrienden worden ingeruild voor bubbelwandelingen. In mijn (bijna) dagelijkse zoektocht verzamel ik hier alle voor ons nog te ontdekken parels in de Vlaams-Brabant.

HAASRODE

Speelbos Everzwijnbad

Leef je helemaal uit in deze avontuurlijke speeltuin met een reuzenmikado, een houten slang, puzzelbomen… 
Durf jij op de griezelig hoge klimbrug? 
Bouw je kamp in de kruinen van de omgewaaide bomen van het Meerdaalwoud. 

Weertsedreef z/n, 3053 Haasrode (Oud-Heverlee)
Tel. +32 16 38 89 80
brabantsewouden.anb@vlaanderen.behttps://www.natuurenbos.be

LUBBEEK

Chartreuzenbos

Of het nu op een mountainbike, met de fiets, als ruiter of te voet is: een trip naar het Linden- en Chartreuzenbos is altijd anders, telkens de moeite waard. De twee bossen liggen vlak bij elkaar en kenmerken zich door hun holle wegen, een grillig landschap en prachtige vergezichten.

Kalvariewandeling

Wandel over de beboste heuvels en tussen de eindeloze akkers van Lubbeek en Binkom. Hier en daar stoot je op een prachtig kasteeldomein. De apotheose is het Kalvariebos, met haar heksenkring en een gekruisigde Jezus op de top. De kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Kalvariewandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

TIENEN

Heldenland

Welkom op Heldenland, de meest coole speeltuin van het land gebouwd door de Helden van Ketnet uit gerecupereerd industrieel materiaal! Waag je aan een ritje op de 25 meter lange deathride, klim vijf meter hoog in de klim/glijtoren of geniet gewoon van al dat avontuur vanop het terras van de Heldenbar!