Wishlist dreumes – en peuter anno 2017

Even leuk als een feest plannen en decoreren, vind ik het opstellen van verlanglijstjes voor de feestdagen. Gelukkig zijn mijn 1 en 2 jarige nog met (bijna) alle tevreden en kan ik mij hierin dus volledig laten gaan.

Ik haal graag het maximum uit de kids hun speelgoed en zoek duurzaam en multifunctioneel speelgoed dat ook nog eens mooi staat in ons interieur. Daarom begin ik er al vroeg aan. Ik bundel alles op een online verlanglijstje en geef de link aan vrienden en familie die er om vragen.

Op instagram en mamagroepjes op facebook lees ik regelmatig oproepjes naar kadotips, daarom leek het mij  leuk om ons verlanglijstje alvast met jullie te delen. Gezien ik nog volop in de selectiefase zit, zal dit blog nog verder aangevuld worden. Neem dus regelmatig een kijkje als je nog op zoek bent naar leuke tips (foto’s zijn afkomstig van internet)

Eerste Sint op school

Mijn Schoolfoto's / Mijn Schoolfotoboek - Van Peuter tot Puber

 

Een maand voor de Sint start Lou met school, daarom leek het mij leuk om dit schoolfotoboek van Demico Kids op haar lijstje te zetten. Zo raak ik al haar foto’s vast niet kwijt, en het past perfect bij Vinn zijn groeidagboek.

 

Cars and a touch of colour

Waytoplay Rechte stukken - 2 stuks

 

Vinn kreeg voor zijn eerste verjaardag de flexibele autobaan van Way to Play. Een leuke, duurzame autoweg die ik met het oog op verdere uitbreiding op zijn verlanglijstje had gezet. Voor de feestdagen staan er dan ook enkele uitbreidingsets op.

 

En om het helemaal compleet te maken vond ik deze leuke, houten verkeersborden van GokiGoki Houten verkeersborden set 15 delig

Een autobaan is niet compleet zonder coole auto’s. Toen ik op instagram de auto’s van Little Dutch tegenkwam was het voor mij een echte win-win situatie. Duurzaam, houten auto’s in een leuk kleurtje. Ideaal voor Vinn zijn kleine handjes en meteen ook een kleurtje voor onze monochrome speelkamer. En gezien de lage prijs ideaal als schoenkadootje.

Little Dutch houten TractorLittle Dutch houten Pick-UpLittle Dutch houten BusjeLittle Dutch houten Autobaan

 

En wat vinden jullie van deze geweldige autobaan? Vinn vindt het geweldig om speelgoed in speelgoed te stoppen, of het ergens van te laten glijden dus ik denk, en hoop, dat dit een toppertje zal worden.

Lego Storage Brick 4 - 25 cm x 25 cm x 18 cm - Licht Blauw

En al dat speelgoed moet natuurlijk nog netjes opgeborgen worden. Op Vinn zijn geboortelijst stonden al enkele opbergdozen van lego, die we graag nog verder aanvullen. Je vindt ze o.a. bij Kidsboetiek.  Niet alleen leuk om op te bergen maar Lou & Vinn stapelen ze ook graag en wie weet gebruiken ze hen later om een kamp te bouwen. Naast zwart, grijs en wit kozen we deze keer voor een extra witte en lichtblauwe doos. Klein hulpmiddeltje voor Vinn zodat hij weet waar zijn blauwe auto’s in moeten.

Ooh Noo

Ooh noo houten opbergkar op wielenVorig jaar stonden de houten alfabet blokken en poppenwagen van Ooh Noo op het lijstje. Niet goedkoop, maar het bleek wel een schot in de roos. Ook Vinn is helemaal weg van zijn zus haar poppenwagentje, haalt de pop en beddengoed er uit en gebruikt het als wagentje. Daarom staat deze geweldig speelgoedkist op de lijst. Benieuwd wat hij er van gaat vinden. Het eerste wat hij waarschijnlijk gaat doen is de wieltjes een grondige inspectie geven.

Stippel, stoppel, stapel

Grimm's Regenboog Monochroom - Groot (12-delig)

Niets leuker dan hoge blokkentorens bouwen, maar waarvoor gaan ze deze regenboog van Grimm gebruiken? Benieuwd of het een brug, glijbaan voor de poppen of toren gaat worden.

 

Rollenspel

Als kinderpsycholoog ben ik natuurlijk grote fan van speelgoed dat kinderen uitdaagt tot rollenspel. De kids hebben dan ook een speelgoedkeuken (ikea), winkeltje (diy) en gepimpt poppenhuis (ikea). Ik koos ervoor om te starten met slechts een paar spullen zodat dit telkens uitgebreid kon worden. Dit staat alvast dit jaar op Lou haar verlanglijstje.

Shop al je spullen bij elkaar met dit gezellige ijzeren winkelmandje van MaMaMeMo, . Eten serveren doe je in stijl met dit leuk konijnenbordje van Van Pauline. En ziet dit houten speelgoed van Hape en Viga Toys er niet om op te eten uit? Met deze borstel van Simply for Kids is mama helpen kinderspel, en als papa thuis komt zetten we toch gewoon een lekker tasje koffie met deze monochrome koffiezet van Kidskraft, 

Mama Memo Boodschappenmandje 20 X 15 X 9,5 Cm Staal/hout ZilverVanPauline melamine bordje BunnyKartonnen Doosje met Houten EierenHape Pizza van houtViga Toys - Speelgoedsnijset - Lunch BoxSimply for kids - Bezem - Zacht - 70cmKidkraft Coffee Set - Espresso

En vermits Lou een echte poppenmoeder is, kon deze ook niet ontbreken. Na een jaar met mijn oude Baby Born pop gespeeld te hebben is het tijd voor een nieuwe, nog werkende pop. Lou mocht kiezen tussen de verschillende poppen en koos deze uit. Benieuwd hoe ze gaat reageren als ze hem over enkele maanden krijgt.

BABY born Interactive Pop Wonderland - Babypop

 

Viga Toys - Speelgoed Doktersset in Koffer - 11 delig

En vermits poppen ook wel eens ziek worden en Lou heel de tijd bezig is met iedereen prikjes te geven, kon deze houten doktersset van Viga Toys niet op het lijstje ontbreken.

 

Link, zing en beweeg

Fisher-Price Co-de-Rups

Benieuwd wat Lou gaat vinden van deze coderups van Fisher Price. Iemand al ervaring hiermee?

 

 

Fun in bad

Gezien we de eerste twee jaar enkel een douche hadden, staat er sinds Lou haar verjaardag altijd wat badspeelgoed op het lijsje. Als het kan verkies ik multifunctioneel speelgoed, en daar voldoet het assortiment van Quut helemaal aan. Leuk voor in bad en volgende zomer ook op het strand.

Wij kozen dit maal alvast dit uit:
SloopiQuut - Lili floating flowerBoon - Badspeelgoedjes Pipes - Multi

 

Aangevuld met deze leuke pijpjes van Boon. Ik heb ze nog niet in werking gezien, maar van vrienden al heel veel goede commentaren gehoord.

 

Een hele boterham voor twee kids dus we zullen nog  wat spullen moeten selecteren en doorschuiven. En als we helemaal gek zouden mogen doen, zou dit te gekke ballenbad van Misioo (dat je o.a. bij De Gele Flamingo kan vinden) ook nog op het lijstje staan! Misschien hoog tijd om deel te nemen aan de loterij. 

Misioo Ball pit XL rond lichtgrijs - DE GELE FLAMINGO - Kids concept store

Advertentie