Blog

Geen categorie

Texel Hallowie(n)

Dit prachtige eiland viel ons deze zomer zo goed mee, dat we met een weekje niet toe kwamen.

Benieuwd wat ons eiland ons brengt in de Herfst? Lees dan zeker verder…

Schapenboerderij

Net van de boot en snel op weg naar de schapenboerderij. We kwamen om 11u toe, net op tijd voor de dagelijkse schapendrijfdemonstratie. Eerlijk, ik had er meer van verwacht maar Kristof en mijn schoonouders vonden het geweldig.

De gastvrije sfeer, gezellige speeltuin en kinderdoolhof vonden de kids (en wij geweldig)

Daarnaast heb je er nog een hele verzameling dieren, en vooral veel lammetjes die je naar hartenlust kan knuffelen. Al vonden mijn durvers het toch wat eng.

Je betaald 5 euro inkom voor volwassenen en 4 euro voor kids vanaf 2 jaar. Goed voor toch zeker een 1,5u plezier

Oja, en de speeltuin is ook interessant voor volwassenen. Of ben ik dat alleen?

 

De koog

Nog een beetje tijd over voor we in onze chalet op Kustpark Texel terecht konden dus zochten we de gezellige drukte van de Koog op. Nu ja drukte, groot verschil met de zomer maar zeker de moeite om even rond te lopen.

Windowshopping, wandeling naar het strand (vergeet de stijle berg niet) en lekker opwarmen met een warme chocomelk en pannekoek.

Kustpark Texel

Gezien we vooral veel willen bezichtigen op het eiland kozen we opnieuw voor een budgetvriendelijke gerestylede chalet van Roompot. Opnieuw mooi, verzocht en voldoende verwarmd (enige waar ik mij beetje zorgen over maakte).

Zwemmen in het Krim

Na een hele nacht regen die ook de hele ochtend leek aan te houden, ruilden we onze buiten plannen in voor een bezoekje aan het in 2017 vernieuwde subtropisch zwembad De Krim. Wat een meevaller, het leek pas open en zo proper. De glijbanen zijn ook heel fijn, alsook het kinder experimenteer terrein en ondanks de regen was het er super rustig.

Oh en let zeker op het kastjes systeem als je er bent, geniaal.

Over het algemeen was het er lekker warm, enkel in het kindergedeelte had het nog iets warmer gemogen.

Vrees wel dat ik morgen erg stijf zal opstaan, want als je een kind nog eens buiten laat hihi, maar wandelen we er dan wel weer van af (morgen hier dus meer over).

Even praktisch. Je kan een verblijf boeken in het prachtige Park of als je budget dat niet toe laat (herkenbaar) een losse zwembeurt boeken. Je betaald 12,5 euro voor een sessie van drie uur en met kids is dat meer dan lang genoeg. Voor onze kleuters van 2 en 3 vroegen ze 2,5 euro

Ijsboerij Labora

When in Rome…

Deze zomer bezochten we de ijsboerderij al een keer en we waren helemaal verkocht. Het ligt over het Krim dus moesten we terug. Als enige bezoekers uiteraard want wie is nu zo gek op met dit weer ijs te gaan eten? Wij dus!

Naast lekker ijs kan je er ook een bezoekje brengen aan de koeienstal met melkrobot en jonge kalfjes of heerlijk ‘plonsen’ in de speeltuin. Dit laatste uiteraard enkel met regenweer.

Goed excuus om hun Ducksday regen- en skipak te testen en wonder boven wonder, hun kleren bleven perfect droog en slijkvrij. Bye bye speelkleren vanaf nu trekken we buiten hun pak overaan.

Zou het overdreven zijn om deze methode ook aan tafel te gebruiken?

Eierland, Vuurtoren

Deze zomer hadden we er te weinig tijd voor, maar deze keer wilden we toch zeker het icoon dat overal in Texel omhoog hangt bezoeken.

Vanaf 4 jaar betaal je 4,5 euro voor een trapwandeling naar boven. De trappen zijn goed te doen maar buiten een mooi uitzicht is er weinig aan.

Wij genoten dus vooral van het mooie strand en de prachtige vuurtoren van op afstand

Sluftervallei

Op weg terug naar het park een tussenstop gemaakt bij de sluftervallei. Nog steeds even prachtig maar door de regenval van de voorbije dagen jammer genoeg iets te drassig voor onze peuter en kleuter. Het duurde dan ook maar 10 minuten tot Vinn plat op zijn buik de modder in ging. Gelukkig bleef dankzij hun regen – en skipak alles droog en kon hij het vlot in de volgende plas afspoelen. Zeker laarzen meenemen als je het een keer in de Herfst wil bezoeken. Hadden we spijtig genoeg niet aan gedacht.

Bonte Belevenis

Wat een gezellige belevenis. We kregen deze tip deze zomer al maar kwamen er nu pas aan toe om er heen te gaan. Beide kids 2 en 3 kregen een stippenkaart en konden onder onze begeleiding allerlei ambachten uit proberen: kaarsen maken, zeep maken, papier scheppen en brood bakken.

Daarnaast kregen we nog een destileerttour in de brouwerij, leefden de kids zich uit in de speeltuin en op de gocards en ondanks de motregen gingen we ook nog even dag zeggen op de boerderij.

We

 

We keren zeker nog eens terug met beter weer, voor een dagje plezier.

Ecomare

Ingepakt, opgekuist en klaar voor nog een laatste dag plezier bij Ecomare. Net als deze zomer een succes alleen gooide de regen en gure wind de planning om een leuke duinwandeling te maken om.

Iets vroeger naar huis en morgen nog een leuke dag in Plopsaland De Panne

Ondanks zieke kids alsnog een topvakantie bij Roompot Kustpark Texel

Bedankt om te lezen,

Tessa

Geen categorie

Texel, wadde?

Na heel wat wikken en wegen heb ik een dikke maand geleden dan toch maar de knoop door gehakt voor onze eerste zomer gezinsvakantie.

Ik zou mezelf geen eer aan doen als ik niet van alles een beetje mee probeerde te snoepen, en zo boekten we dus 1 week op het mooie waddeneiland Texel en aansluitend een midweek in Centerparcs Het Meerdal. Met in het achterhoofd het plan en de uitvoering om nog een last minute weekendje Centerparcs Erperheide er aan toe te voegen.

Gezien je niet elke dag de Waddenzee oversteekt, wilden we zo veel mogelijk leuke plekjes bezoeken. Een ware speurtocht naar populaire trekpleisters en verborgen pareltjes om met peuters en kleuters te bezichtigen volgde. En wie niet van plannen houdt, vindt zijn ding misschien bij ons kort reisverslag.

Tesso express

De overtocht met de boot was voor de kids een hele ervaring, ze keken er enorm naar uit en ook ik was onder de indruk. De meeuwen begroeten je al vanaf de kade en vliegen het hele eind mee. En na even uitwaaien was het alweer tijd om benedendeks in de auto te gaan wachten. Klaar voor het echte avontuur!

img_20180702_205027-01-2074265230.jpeg

 

Roompot, Kustpark Texel

Er zijn zoveel prachtige verblijflocaties hier op het eiland. Wij kozen voor een vakantiepark van Roompot op basis van de google foto’s en zoover reviews. We boekten een gerestylede chalet voor 4 personen, groot genoeg en met voldoende poetsgerief mee na het lezen van de reviews op Zoover welke helemaal overbodig waren. In de zome r

Het zwembad is niet zo lang open (10-18u), niet te vergelijken met het subtropisch zwembad van o.a. Centerparcs maar meer dan voldoende voor een korte verfrissing voor of na een leuke uitstap. En toegegeven het zou bijna zonde zijn om een hele week enkel in het vakantiepark te verblijven.

Naast het zwembad is de animatie echt top, maar onze kleine toppers zijn bang van poppen en dus ook van ‘Koos Konijn’. Het personeel is super (kind)vriendelijk en enthousiast, maar het grootste pluspunt voor onze kids waren de vele verborgen speeltuintjes doorheen het park.

We kregen overal de tip om onze fietsen mee te nemen, en het is ook een echte aanrader in de zomer. Vanuit de Koog is het naar (bijna) overal een 10 minuten rijden met de auto, en 30 min met de fiets. Voor daguitstappen namen we de auto nog wel zodat we gebruik konden maken van onze kinderwagen. Vergeet niet je online parkeertvignet aan te schaffen.

De Koog

De Koog heeft voor elk wat wils. Een bezoekje aan het mooie strand, de gezellig winkelstraat of een wandeling over het Sommeltjespad.

Prachtige stranden

We starten onze vakantie met prachtig weer en dus een bezoekje aan het strand. Er stond een serieus windje dus het was even knoeien om ons nieuwe uv tentje van Decathlon recht te krijgen, maar daarna puur genieten. Een gezellig eerste dag, afgesloten met een Kibbeling en patat schotel ten midden van het prachtige strand.

Voor strandspeelgoed kozen we voor de multifunctionele tools van Quut. Compact opbergbaar en echt belgisch.

Wandeling: het Sommeltjespad

Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad in de Dennen, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren. Kinderen gaan naast de weg op zoek naar Sommeltjes en stenen diertjes.  Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Ze werden het meest gezien in de buurt van De Waal. Hier lag een oude grafheuvel waarop de Sommeltjes bij maanlicht dansten. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen, om na zonsondergang weer tot leven  te komen

Lou (3 jaar) vond het verhaal nog iets te spannend dus hebben we al snel vertelt dat het verzonnen was. Maar de wandeling op zich, het zoeken naar de paaltjes en de ontdekking van het podium (haar interpretatie) bij de konijntjes vond ze top.

Cultuur bij Ecomare

Zeehonden, blauwvinnen en een interactieve uitleg over de Waddenzee. Genoeg te zien voor een halve dag plezier bij Ecomare, en na alles bekeken te hebben kan je nog op stap door de duinen voor een leuke activiteitenwandeling. Lou & Vinn besloten dat het even tijd voor een siesta was dus de wandeling was vooral voor ons erg leerrijk.

Cocksdorp (15 min. rijden van De Koog)

Cocksdorp kan je natuurlijk niet passeren zonder een bezoekje aan Ijsboerij Labora voor heerlijk ambachtelijk Texels Roomijs. In de zomer elke dag open van 11 tot 20u, perfect voor een ijsje na een heerlijke (fiets-)dagtrip. Vergeet zeker de speeltuin en de melkmachine niet.

Slufter (17 min. rijden van De Koog)

De Slufter is een grotendeels door duinen omsloten strandvlakte die in open verbinding met de Noordzee staat, waardoor een kwelderlandschap is ontstaan. Het is er echt prachtig, het licht valt er heel mooi en je gaat helemaal op in de natuur terwijl je je een weg baant tussen de vele watertjes op weg naar de zee. Vergeet wel geen draagzak als je helemaal tot het strandje wilt wandelen. We hernemen deze wandeling zeker nog eens tijdens een volgend bezoek.

Meer informatie over wandelingen op Texel vind je hier.

Oudeschild

Je kan Texel niet passeren zonder zeehonden te gaan kijken. Wij kozen voor een ontspannen boottochtje met rederij de Vriendschap. Nu ja ontspannend, onze kids vonden het nog veel te lang stil zitten.

Achteraf gezien wel een leuke ervaring, maar ik denk dat we volgende keer eerder voor een vaart op de garnaalboot gaan, waar er meer ruimte en activiteit voor de kids is.

Fietsen en strand

Wat een heerlijk weer hebben we gehad, dus konden we niet anders dan onze vakantie te eindigen met een lekker een ontspannen dag op het strand. Lekker bijtanken voor onze actieve vakantie bij Centerparcs volgende week.

Het was bijna jammer dat we onze tijd tussen strand en activiteiten dienden te verdelen, ik denk dat we wel snel terug keren.

Laat dus gerust extra tips achter in jullie reacties,

Tessa

Persoonlijk

You say jump, and I ask how high

wp-14906618218402To blog _ or not to blog .

Eerst oefenen, of meteen delen? Eigenlijk lag het antwoord al lang voor de hand. Ik wil een blog schrijven over het leven van en met mijn rebellen. Over onze avonturen, anekdotes en groei. Hoe beter te starten dan te schrijven over de groei van dit blog.

Soms moet je niet verder zoeken dan start.

We starten hier, en zien wel waar we eindigen! Een steeds groeiend verhaal over verhalen. Ons verhaal ! 

Voor al wie het lezen wil .

Geen categorie

Kerst aan Zee

Sommige weten het al wel maar mijn ouders zijn begin 2017 naar de Nederlandse kust in Oostkapelle geëmigreerd (het is een ander land toch) . En vermits we altijd graag aan zee blijven plakken vierden we Kerst dit jaar alvast een weekje vroeger.

Gezellige drukte zoals altijd binnen, maar nog zo veel leuker buiten…

Enige uitdaging was de kids droog en warm te houden. Duizend laagjes, wandelsokken, regenlaarsjes en de kids hun nieuwe winterjassen van Ducksday. De ultieme kans om ze eens uitgebreid te testen.

Vinn draagt de 4 seizoenen jas met ingeritste (bestaat dit woord) fleece, zodat hij ook dit voorjaar op het strand nog gedragen kan worden. Net als een echte regenjas zit er een opbergzakje op de rug geïntegreerd. En het grootste voordeel vind ik de kap die mooi aan de kin aansluit. Ideaal als je kind (ik noem geen namen) alle niet katoenen sjaals weigert. De mouwen zijn iets langer dan de andere producten van Ducksday, zodat meneertje-langarm zijn handschoenen niet kan uitdoen (win-win)

Eerlijk is eerlijk, voor Lou bleken al die laagjes niet genoeg. Het koude water zal er natuurlijk geen deugd aan gedaan hebben, of het feit dat ze liever gedragen werd.

Haar jasje is namelijk eveneens geschikt om te skiën en zo extreem koud was het afgelopen weekend nu ook niet. Het voordeel van dit omkeerbaar jasje is dat je twee prints kan afwisselen, bovendien past het mooi aan zodat ze er vrij in kan bewegen en het ook nog leuk bij een meisje staat.

Toch kozen we voor dag 2 voor Vinn zijn skipakje. Duidelijk warm genoeg gezien ze na een korte (feest) nacht, waarbij ik ze nogmaals (gelukkig zonder hersenschudding dit keer) van de grond mocht rapen besloot een dutje te doen.

 

Vinn hing zo vast aan zijn nieuwe jas dat we hem Lou’s oude skibroek van Decathlon aandeden. Niet voor de koude maar meer ter bescherming tegen vuil, plassen, brandnetels, … mama. Kortom, alles wat voor een jongen net zo interessant is, en voor zijn nette kleren een hel.

Mijn hartje maakte alvast een sprongetje om hen in skikleren te zien. Na een tiental jaren elke vakantie snowboardles te geven, sta ik al 4j droog.

Maar nu we deze pakjes hebben moeten we het op zijn minst toch eens indoor uittesten. Niet?

Gaan jullie skiën met de kids? Wanneer beginnen jullie er aan?

Het enige nadeel van al die warme kleren is het ‘lege-kinderwagen-syndroom’. Een gewaarschuwd man is er…

We schrijven snel weer…


Je shopt deze leuke skijassen en skipak bij Ducksday ( of bij oude getrouwe bol.com)

Vinn en Lou dragen hier beiden maat 98/104. Voor Lou heb ik in fleecepak wel al maatje groter genomen omdat het wat spande tussen haar benen.

Nog laatste tip. Eens te klein verkopen ze SUPER tweedehands…

Tot de volgende,

Tessa

 

PS. Een deel van de kleren kochten we zelf (er is ook jaarlijks een grote uitverkoop om zeker in de gaten te houden), de jassen mochten we van Ducksday testen. Kwam dat even goed uit gezien we al jaren grote fans zijn

Geen categorie

Kids Wishlist

Laten we er een jaarlijkse traditie van maken, ook dit jaar weer ons verlanglijstje voor de sint, Kerst en Nieuwjaar…

Eerlijk toegegeven, de kids zwemmen in speelgoed. Daarom koos ik er bewust voor om te kiezen voor een aantal items en deze aan te vullen.

Losse prullen gaan in Vinn zijn bumba rugzak die we overal meenemen onderweg. Zo blijft het interessant en is het geen ramp als het kwijt gespeeld wordt.

What’s new?

Toys for boys, 2j

Vinn is nog maar enkele maanden 2, daarom is zijn verlanglijstje voornamelijk toegespitst op 2-jarigen.

Hoewel hij graag met zijn zus haar meisjesspeelgoed speelt, vonden we het toch tijd geworden voor een stoere werkbank. Ik ben zeker dat hij met deze leukerd meteen weet wat te doen, bovendien past het nog mooi naast zijn ikea keukentje. Wat mama dan weer top vind. Momenteel vind je hem het voordeligste bij Cute Rebel, kan niet wachten om hem op 5 december te monteren en in het echt te zien.

De overige spullen brengt de kerst- of Nieuwjaar man (haha) van grootouders en meter. De aai aai beanie 6 tot 12m was echt aan vernieuwing toe dus kochten wij de 3+ met black Friday als extraatje voor bij de Gele Flamingo.

De typische Vans kon ik echt niet weerstaan, gelukkig draagt zijn meter ze zelf en gaat ze met veel liefde bij Torfs op zoek naar maat 24 om te twinnen.

Een van onze series is naast duplo, Playmobil 123. Ik twijfelde om meteen de grote Playmobil te doen maar omdat Vinn nog alles in zijn mond stak deze zomer, toch maar de jongere versie mee op vakantie genomen. Hij is gemakkelijk af te wassen en mag mee in het bad. We hadden al een piratenboot en deel van de dierentuin waarmee regelmatig in combinatie met de way to Play autobaan gespeeld wordt.

Grootste voordeel vind ik dat het niet zo snel uit elkaar valt zodat ze er helemaal in hun fantasiespel met los kunnen gaan.

Let the games begin! Vinn is echt gek van zijn zus & mijn oude spelletjes…

Maar verder dan de doos leeg maken en alle items bekijken komt hij meestal niet. Daarom hoog tijd om alvast wat spelletjes op zijn maat in huis te halen voor hij binnenkort met school start.

Laten we ons dan ook maar eens aan de smart games wagen, jullie leuke tips? Hier is het nog wachten tot Nieuwjaar om er in te vliegen.

Girls stuff

Lou is 3 soms 4, 10 of 1. Dus het lijstje is vooral opgesteld naar haar noden haha… Een echte kleuter puber die vooral dingen wilt die op die van mama en haar vrienden en idolen lijken. En voor het eerst mocht mama haar mocht mama haar lijstje niet alleen samen stellen.

Bovenop haar verlanlijstje voor de Sint stond zonder twijfel een echte microfoon. Liefst wou ze die van k3 maar ik had liever iets waar ze iets meer mee kon. Na lang zoeken vond ik deze op bol.com, even stress toen hij niet meer leverbaar was maar gelukkig werd hij bijbesteld.

Benieuwd naar haar reactie? Houdt dan zeker onze stories in de gaten rond de sint.

De cd met haar lievelingsliedje, overal liefde krijgt ze met kerst van haar meter samen met deze mooie grimme sent want naast kwajongen, Diva en superster is ze above all toch een echte prinses die graag (liefst dagelijks) gesminkt wordt.

Geen werkbak maar een heuse knutsel walhalla die mijn moeder voor kerst gaat vullen met echte grote meisjes knutselgerief. Lou gaat zich kunen uitleven.

Van de andere grootouders krijgt ze dan weer deze geweldige houten verjaardagstaart van kids concept bij Kids With Flair. Zo kan ze het verjaardagsmoment uit de klas naspelen terwijl ze aftelt tot haar grote dag in april (ja ze is al van mei aan het aftellen).

Mijn oude speelgoedkeuken die we gerstyled hebben blijft een succes en dus moest ik dit houten speelgoed van de 2 echt hebben om hun collectie uit te breiden.

En ook het ikea poppenhuis krijgen deze budget vriendelijke meubels van Lidl.

Toch een beetje specifieke meisjes spullen van Playmobil 123, hoewel ik al kan voorspellen dat Vinn het de max gaat vinden om de torens te stapelen en zijn auto’s door de poort te rijden. Win, win!

En tot slot nog een nieuw niveau puzzel. Zelf koop ik maar 1 per niveau, hoe pakken jullie het aan?

Plasticine van play doh met cijfers en letters gezien ze hier echt in geïnteresseerd is en graag mee prutst.

En natuurlijk nog wat instagram inspired materiaal: de schildersezel van jumbo en cutie stix. Voor dit laatste is ze nog wat klein maar denk dat het echt wel leuk is om het als moeder dochter momentje te gebruiken.

En verder?

Benieuwd wat er op jullie lijstjes staat, laat gerust een berichtje na

Geen categorie

In two the wild

Een kleine impressie van Vinn’s tweede verjaardag. We zijn nog volop aan het nagenieten maar hier alvast een kort foto verslag.

Wat lekkers erbij, of dat was toch het plan

De taart mislukte grandioos, ze gleed letterlijk van het bord af. Mijn moeder probeerde het last minute nog te redden maar tevergeefs.

Iets met te laat beginnen en een warme biscuit.

Soit gelukkig had ik voor mezelf al een plan b om een simpele cake te versieren, deze hadden we wel de avond voordien gebakken. Geen tijd meer voor de cupcakes te versieren dus snel een blaadjes hostie er in. Zag er best ‘professioneel’ uit, doen we zeker nog eens. Less is more!

Bij verjaren hoort trakteren

Ik was al een tijdje verliefd op de pakdiertjes, maar vond geen veilig speelgoed voor de leeftijd van 0 tot 3 jaar. Daarom koos ik voor de badspeeltjes van Xenos, en zo werd het toch nog een beetje anders.

Copy paste

Hoe maak je deze ook zelf

  • Badspeeltjes in pak van 6, Xenos
  • Inpakpapier, Hema
  • touw, AVA
  • rozijnen doosjes, Albert Heijn (ja ook in België)
  • Naamstickers, mynametags

En nog snel enkele sfeerbeelden voor het feest begon

Versiering en fotoprints vond ik bij Hema en Xenos, smiley ballonnen bij Musthave party.

Volgende keer wel geen tafel meer plaatsen want iedereen ging gezellig mee rond de zetel zitten. De kids vonden het wel geweldig om in hun tent te spelen.

De kroon kwam natuurlijk van bij Maciël Kidslifestyle, en ging ondertussen zijn 4e verjaardag in.

Perfecte dag voor onze kleine man

Als outfit kozen we voor een shirtje van Just Juul dat hij ook na zijn feest nog kan dragen. Er volgt zeker nog een duidelijke foto op instagram maar op zijn feest vooral genoten.

Benieuwd of jullie er even wild van zijn …

Geen categorie

Houden

Wanneer niet alles gezegd,

maar je verhaal geschreven is.

Wanneer entree en exit,

te veel met elkaar verweven.

Wanneer elke eerste keer,

zo pijnlijk,

maar toch een droom

blijkt te zijn.

Wanneer jou te mogen kennen,

belangrijker dan houden blijft.

Maar ook in houden van,

is houden belangrijk.

Ik blijf altijd van je houden,

ook al houd ik je,

niet langer,

vast

In mijn hart,

ben je daar

Niet langer houden,

maar wel van

Teche

Geen categorie

Holiday vibes #1: my nametags

+Tag it!

Op vakantie wil ik graag onze mooiste spullen aan, ze worden zorgvuldig in twinning sets uitgezocht, maar altijd zo zonde om ze kwijt te raken. Kan mijn dag echt verpesten dus doe ik er graag wat aan!

Daarom ben ik deze keer voor de naamstickers van MyNametags.be gegaan. De kwaliteit kende ik van Vinn, op zijn knuffels hangen tags met zijn naam en mijn telefoonnummer in de hoop dat de eerlijke vinder contact met ons op neemt. De knuffels worden minstens wekelijks gewassen en de stickers blijven heel mooi zitten.

Gezien ik zonder stickers zat en ik Lou’s klaslogo pas in september weet koos ik voor een leuk zomers thema voor op vakantie. De levering is steeds snel en gratis, dus je kan begin van het schooljaar nog snel een set aangepaste nametags bestellen. Bovendien zijn ze klein genoeg dat ze ook op pennen en zonnebrillen passen.

Waar kleef jij allemaal naamlabels op? Kies jij voor labels met telefoonnummer of zonder?