ardennen, kinderen, wandelen

De Planckaerts achterna

Naast alle grote uitstappen leek het ons ook leuk om ook eens al wandelend de directe omgeving van de camping te ontdekken. Gezien het onze eerste gezinsvakantie in de Ardennen was vonden we dit best wel spannend, gelukkig had de camping een leuk boekje voorzien met 2 uitgestippelde wandelingen van telkens bijna 5 km.

Prachtige panorama’s

De eerste wandeling leidde ons meteen naar een steile klim tot een prachtige panorama over Grupont, de Planckaertsberg en de omliggende dorpen.

Het dak van het huis vonden we niet, maar achteraf inspireerde het ons wel om de serie thuis opnieuw via VTM GO te bekijken en alle leuke plekken die we bezochten terug te zien.

Terug in de tijd

De tweede wandeling brengt je naar het dorpje dat we eerder vanop hoogte zagen, Grupont. Doorheen het dorpje staan heel wat borden die je meer vertellen over hoe de mensen hier vroeger woonden en de heksenjachten.

Praktisch

De wandeling is uitgestippelt door de camping Parc La Clusure, ik ga ze hier dus niet zomaar plaatsen maar wie interesse heeft kan hieronder even reageren dan bezorg ik je de korte samenvatting.

Advertentie

7 gedachten over “De Planckaerts achterna”

 1. Heel leuk om te horen. Veel plezier!
  Wij zijn dit weekend weer in Tellin. Deze keer een datent testen dus even vooral relaxen en genieten van het beloofde mooie weer.

  Like

 2. beste
  wij zijn van zin om ook in de buurt te komen wonen , wij zijn zoekende en wandelen verschillendede delen van de ardennen om een goed gevoel te krijgen ,
  zou je mij mss uw wandel route kunnen delen aub ?

  grtz
  Glen

  Like

  1. Hey
   Bij de receptie lag er de laatste keer een brochure met gratis routes.

   Wij komen over enkele weken ook nog eens.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s