kinderen, natuur, wandelen

Eindeloos hinkelen

Kristof en ik zijn in normale omstandigdheden echt 2 herfst- en wintermensen. De prachtige kleuren en het geluk van dagen met een winterzonnetje lokten ons in het verleden al regelmatig buiten, liefst net na een serieuze regenbui waardoor de paden er verlaten bijlagen.

In normale omstandigheden. Tegenwoordig is buiten leven niet alleen genieten van de gezonde lucht, maar ook de enige veilige opties om andere mensen te kunnen zien. Het is net alsof de rest van België in onze voetsporen getreden is. Heerlijk hoe iedereen nu vaker geniet van de simpele dingen, maar het maakt wel dat we onze dagen beter moeten plannen. Vandaag hadden we geluk, niet iedereen is blijkbaar zo zot om met de kinderen in de modder van de Schorre te gaan ploeteren. Wij deden er nog een stapje bovenop en bekropen een klein stukje van het mountenbike pad dat er op de middag verlaten bij lag. De kinderen voorzichtig doorgevend op de helling waanden we ons niet langer in onze achtertuin maar in de Ardennen. En eerlijk, er was minder slipgevaar off – dan on road zoals de vele vuile broeken bij de wandelaars illustreerden. Op weg naar de parking leek het wel een zoektocht om de schone broek uit alle vuile exemplaren te selecteren.

Toen ik mijn dochter op het eindeloze hinkelpad stond te observeren, verlangde ik voor het eerst weer naar eindeloze zomerdagen. De koude houdt ons nochtans niet tegen, maar nu we nog meer buiten leven voelen we in tegenstelling tot velen niet echt beperkt in vrijheid maar wel beperkt in daguren. Iets waar we binnen ons gezin zoizo al een chronisch tekort aan ervaren. Het is niet de eerste keer dat we flirtend met de duisternis een weg naar onze auto moesten zoeken.

Februari lijkt me een goede startdatum voor de zomer van 2021! Smile if you agree!

Meer info over dit eindeloze hinkelpad in de Schorre te Boom vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s