food, kinderen, speelgoed

PLAYin Choc

Eindelijk een koemelk vrij alternatiefje voor een supriesje

Deze vakantie mogen we heel wat leuke dingen testen, net als deze ecologisch verantwoordere versie van het gekende surprise eitje. We hebben er tijd voor, het is niet dat we op uitstap kunnen gaan ofzo.

Ik moet toegeven dat ik buiten het esthetisch kiezen voor duurzaam houten speelgoed in plaats van schreeuwerig plastiek (te) weinig rekening houdt met onze voetafdruk, maar wat we meteen over de streep trok was dat het ook koemelk, noot en gluten vrij is. Vooral de eerste allergeen dan… 

Met een bang hartje beloofde ik Lou & Vinn chocolade, en wat geweldig was: ze hadden niets door. Zelfs Vinn niet die doorgaans een groot aantal koemelk vervangers koppig weigert. 

Gelukkig zitten er ook twee blokjes in een doosje, ik moet er geen tekening bij maken hoe het is om 1 doosje aan 2 kleuters te geven.

Waarom wij koemelk arm (we proberen het waar mogelijk te vermijden) eten? 

De kids zijn nooit effectief getest op hun intolerantie maar zodra ze regelmatig koemelk krijgen vallen ze ziek met luchtweg- of oorontstekingen die bij Vinn steevast eindigen in valse kroep aanvallen tot braken op vaste tijdstippen ’s nachts. Sinds we hen op aanraden van de kinderarts op een relatief koemelkarm (niet volledig vrij) dieet gezet hebben is hij volledig los van de medicatie, ook merken we het meteen aan zijn slijmen en nachten als we met verjaardagen of op vakantie even losser zijn. Voor Lou is het vooral het probleem dat ze te veel gewicht verliest tijdens ooronstekingen zonder dat ze hier voldoende reserve voor heeft, van daar de keuze om ook haar op dieet te stellen. Hoewel we hier eerder sceptisch tegenover stonden ervaren zowel wij als de grootouders de effecten. Dit maakt het makkelijk(er) om een extra effort te doen, enkel voor chocolade hadden we nog geen goede vervanger gevonden. 

Voor ons dus een geslaagde test, net als de puzzel die Lou  in een snel tempo zonder assistentie in elkaar konden steken.

Nog kinderen die koemelkvrij eten? Welk alternatief voorzien jullie met Pasen? 

In België is het de gewoonte om chocolade eieren te gaan rapen bij familie en thuis. Zo kom je snel aan een overvloed aan melkchocolade (want pure chocolade lusten ze meestal niet).

Hier krijgen ze er een paar, en voor de rest verstop ik herbruikbare plastieken eieren gevuld met Playmobil doorheen de tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s