Reizen

Kerst aan Zee

Sommige weten het al wel maar mijn ouders zijn begin 2017 naar de Nederlandse kust in Oostkapelle geëmigreerd (het is een ander land toch) . En vermits we altijd graag aan zee blijven plakken vierden we Kerst dit jaar alvast een weekje vroeger.

Gezellige drukte zoals altijd binnen, maar nog zo veel leuker buiten…

Enige uitdaging was de kids droog en warm te houden. Duizend laagjes, wandelsokken, regenlaarsjes en de kids hun nieuwe winterjassen van Ducksday. De ultieme kans om ze eens uitgebreid te testen.

Vinn draagt de 4 seizoenen jas met ingeritste (bestaat dit woord) fleece, zodat hij ook dit voorjaar op het strand nog gedragen kan worden. Net als een echte regenjas zit er een opbergzakje op de rug geïntegreerd. En het grootste voordeel vind ik de kap die mooi aan de kin aansluit. Ideaal als je kind (ik noem geen namen) alle niet katoenen sjaals weigert. De mouwen zijn iets langer dan de andere producten van Ducksday, zodat meneertje-langarm zijn handschoenen niet kan uitdoen (win-win)

Eerlijk is eerlijk, voor Lou bleken al die laagjes niet genoeg. Het koude water zal er natuurlijk geen deugd aan gedaan hebben, of het feit dat ze liever gedragen werd.

Haar jasje is namelijk eveneens geschikt om te skiën en zo extreem koud was het afgelopen weekend nu ook niet. Het voordeel van dit omkeerbaar jasje is dat je twee prints kan afwisselen, bovendien past het mooi aan zodat ze er vrij in kan bewegen en het ook nog leuk bij een meisje staat.

Toch kozen we voor dag 2 voor Vinn zijn skipakje. Duidelijk warm genoeg gezien ze na een korte (feest) nacht, waarbij ik ze nogmaals (gelukkig zonder hersenschudding dit keer) van de grond mocht rapen besloot een dutje te doen.

Vinn hing zo vast aan zijn nieuwe jas dat we hem Lou’s oude skibroek van Decathlon aandeden. Niet voor de koude maar meer ter bescherming tegen vuil, plassen, brandnetels, … mama. Kortom, alles wat voor een jongen net zo interessant is, en voor zijn nette kleren een hel.

Mijn hartje maakte alvast een sprongetje om hen in skikleren te zien. Na een tiental jaren elke vakantie snowboardles te geven, sta ik al 4j droog.

Maar nu we deze pakjes hebben moeten we het op zijn minst toch eens indoor uittesten. Niet?

Gaan jullie skiën met de kids? Wanneer beginnen jullie er aan?

Het enige nadeel van al die warme kleren is het ‘lege-kinderwagen-syndroom’. Een gewaarschuwd man is er…

We schrijven snel weer…


Je shopt deze leuke skijassen en skipak bij Ducksday ( of bij oude getrouwe bol.com)

Vinn en Lou dragen hier beiden maat 98/104. Voor Lou heb ik in fleecepak wel al maatje groter genomen omdat het wat spande tussen haar benen.

Nog laatste tip. Eens te klein verkopen ze SUPER tweedehands…

Tot de volgende,

Tessa

PS. Een deel van de kleren kochten we zelf (er is ook jaarlijks een grote uitverkoop om zeker in de gaten te houden), de jassen mochten we van Ducksday testen. Kwam dat even goed uit gezien we al jaren grote fans zijn

Advertentie

2 gedachten over “Kerst aan Zee”

    1. Dank je, zo lief om even je tijd te nemen om te antwoorden.

      Super leuk en vooral echt waterdicht. We hadden het al sinds hun geboorte en nu de kans gekregen op 2 jassen te testen

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s