kinderen

Kidsroom

Nu de kids drie dagen naar de kinderopvang gaan, en ik nog geen nieuw werk heb is het tijd om het huis eens grondig onder handen te nemen. Niet mijn favoriete bezigheid, dus combineer ik het met het (her)inrichten van de verschillende ruimtes.

Vandaag was de kinderkamer aan de beurt. Geen evidentie omdat Lou & Vinn een kamer delen, maar ik ben voorlopig toch blij met het resultaat. Voorlopig want over enkele weken (als het al zo lang duurt) wil ik vast wel iets aanpassen of toevoegen.

Pimp you Closet

Ik was al een tijdje aan het denken hoe ik de witte Ikea kleerkasten van Lou & Vinn kon opfrissen. De samenwerking met Liefs van Cindy gaf meteen een invulling met deze prachtige geometrische flamingo muursticker en hartjes. Prachtig werk, laten we maar meteen voor een geometrische (kast)zoo voor de kinderen gaan.

wp-image-1489456388
wp-image--1885093938
wp-image-1334233110

Tips om ‘Mingo’ gezelschap te houden, stickers of dieren deurknoppen, zijn altijd welkom.

Crea Bea

Wat doe je als je creatief bent maar niet handig? Je mixt and matcht producten van super handige mensen tot je eigen stijl. Zo ben ik ook aan de slag gegaan met de muurstickers van Hippe Naamkadootjes, Naamelijk & Liefs van Cindy.

Project Dollhouse

wp-image--1812875471

Mijn eerste poging om zelf iets te creëren. Van ver geslaagd, maar nog ver van geslaagd voor mij (verdoken perfectionist). Lou vindt het alvast geweldig en ook Vinn grijpt en verplaatst graag de meubeltjes. Ik koos er voor om bestaande meubels van Hema en tweedehands Plan Toys te witten (lees letterlijk in verf dippen) aangevuld met de geweldige meubels van Project Dollhouse (bedhuisje, huiskast en speelgoedkist).

Nu nog een leuke trap, tipi, ballenbad en done by deer replica schommel verzinnen/vinden, en bedenken hoe ik enkele oud roze en gouden tinten kan toevoegen.

Dekbed

Het wordt kouder, tijd om de kids gezellig en warm onder te stoppen. Voor Vinn hebben we al een tijdje dit geweldig, zacht en warm beddengoed van Witlof For Kids. Het hoeslaken is gewoon geweldig en blijft mooi in de was. De elastiek komt ver over de onderkant van de matras zodat het niet los komt tijdens het wroeten, en ook het zachte tuck-in deken blijft dankzij de handige rekker onderaan goed zitten. In België shop je de collectie bij De Gele Flamingo.

Nu enkel nog bepalen wat voor Lou haar bedje kan dienen, vermits ze plots haar peuter deken ontgroeide (lees: er onder uit rollen en tollen) en nood had aan een eenpersoons dekbed. Gaan we opnieuw voor een tuck-in dekbed van Witlof for Kids of kiezen we iets anders?

Afbeeldingsresultaat voor tuck in dekbed
Foto van Witlof for Kids

Welk dekbed hebben jullie? Tips altijd welkom!

Kamertje delen

wp-image-87189296

Ons huidige huis heeft slechts 2 slaapkamers dus moeten de kinderen noodgedwongen een kamer delen. Op zich lekker gezellig alleen is het niet evident om het evenwicht te bewaren tussen meisjes- en jongensaccenten en de ruimte zo nuttig mogelijk te benutten. Ik koos voor basis monochrome tinten aangevuld met oud roze en mint/blauwe accenten.

wp-image-146330033

En als je goed zoekt vind je altijd wel iets in je thema. Zelfs dit Carry Potty in monochrome tinten, geef toe zo ga je toch in stijl op het potje (alleen nog Lou leren hoe ze het koffertje na gebruik zonder lekken kan sluiten – voor het trots bij me in bed komt leggen )

Ik heb echt een dingetje met gepersonaliseerde spullen, in de kamer hebben we dan ook heel wat leuke naamstickers.

wp-image--2126579175
wp-image-605015497

En met deze Ikea hack hebben ze elk hun eigen stoeltje.

Mijn zus had nog een stapelbed van mijn neefjes dat we mochten gebruiken en zo wordt de ruimte meteen optimaal benut. De geïntegreerde schabben maken het bovendien mogelijk om regelmatig van inrichting te veranderen zonder steeds gaten in de muur te moeten boren.

En verder?

Verder op de planning staat er nog het maken en van een glijbaan voor het stapelbed. Vinn zal nog een tijdje in zijn baby bedje liggen, daarom is het bovenste bed ingericht als speelruimte. Alleen kunnen ze er zelf nog niet veilig af, nog niet, we hopen dat de glijbaan daar een beetje bij kan helpen. Nu nog even wachten op handige papa, wordt vervolgd.

En wie weet? Misschien voegen we er nog een te gek ballenbad van Misioo aan toe, in België vind je ze alvast bij De Gele Flamingo.

Misioo Ball pit XL rond lichtgrijs - DE GELE FLAMINGO - Kids concept store
Foto van De Gele Flamingo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s